Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașul Ștei, gazda finală a proiectului FARO

Uniți sub motto-ul Uniunii Europene „Unitate în diversitate” și sub egida Rutei Culturale ATRIUM, a Consiliului Europei, reprezentanți din 7 orașe europene au susținut, săptămâna trecută, la Ștei ultima etapă din proiectul FARO, care cuprinde mobilități pentru ateliere de lucru în fiecare din aceste orașe.

Seminariile și vizitele în teren cadrul acestui proiect evidențiază practicile utilizate de către participanți pentru prezervarea, integrarea și promovarea patrimoniului cultural de tip totalitarist disonant.

Construit de ruși

Orașul stei a fost construit de către ruși între anii 1952-1956, în scopul de a deservi administrativ, politic și militar activitățile de exploatare a uraniului de la Băița și transportarea lui în URSS, în contul datoriilor de război ale României către această țară.

După plecarea rușilor orașul a rămas funcțional și constituie un patrimoniu cultural arhitectural de o mare valoare.

Șteiul a fost construit de ruși

„Turismul cultural, (cu toate valorile lui materiale și imateriale), va trebui să devină pentru orașul nostru un element în dezvoltarea turismului local și regional.

Turismul, (balnear, culinar, cultural, de agrement, sportiv,…), va constitui, în viitor, un motor de dezvoltare a orașului nostru. Ne propunem ca Șteiul să devină un pol turistic regional important, în următorii 2-3 ani, odată cu finalizarea mai multor investiții în acest domeniu”, a declarat Iulian Balaj, primarul Șteiului .

Asociația ATRIUM are sediul la Forli în Itali. Orașele participante în proiect sunt: Carbonia (Italia), Dimitrovgrad (Bulgaria), Nova Gorica (Slovenia), Shkoder (Albania), Piotrkow (Polonia), Lousada (Portugalia) și Ștei.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În 1 martie a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, secțiunea 3C: Suplacu de Barcău-Borș, subsecțiunea 3C2 Chiribiș - Biharia.

Bătaie mare pe Autostrada Chiribiș – Biharia. Cine vrea să o finalizeze

Articolul următor

ADR Vest are la dispoziție peste o sută de milioane de euro, fonduri nerambursabile, sunt disponibile pentru dezvoltarea drumurilor județene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share