Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bancherul Patrițiu Abrudan, noul președinte al Transilvania Investments

Transilvania Investments are, din 28 februarie, o nouă structură a Consiliului de Supraveghere, coordonat de către Patrițiu Abrudan - președinte, alături de Marius-Petre Nicoară - vicepreședinte.
Cei doi businessmeni clujeni vor superviza activitatea fondului brașovean de investiții

Doi acționari importanți ai Băncii Transilvania (BT) Cluj au fost desemnați să supravegheze activitatea societății de investiții din Brașov.

Transilvania Investments are o nouă structură a Consiliului de Supraveghere, coordonat de către Patrițiu Abrudan – președinte și Marius Nicoară – vicepreședinte. Echipa este completată de alți trei membri, Paul-George Prodan, Radu Momanu și Constantin Frățilă.

Patrițiu Abrudan este una dintre cele mai respectate personalități din domeniul bancar din România. Din 1996 face parte din echipa care a reușit să aducă BT la statutul de cea mai importantă bancă din țara noastră, în ultima perioadă ca director regional. Din 2021, Abrudan s-a alăturat echipei Transilvania Investments ca membru al Consiliului de Supraveghere.

Marius Nicoară este socotit drept unul dintre antreprenorii de succes ai Clujului, având afaceri dezvoltate în domeniile auto și financiar. În 2004 a intrat în viața politică, fiind ales ca președinte al Consiliului Județean Cluj, iar ulterior a devenit senator. A revenit în afaceri în 2020. Din 2021 este membru al Consiliului de Supraveghere al societății de investiții.

Investițiile urmărite: bănci, turism, energie

Transilvania Investments Alliance este administrator de fonduri de investiții alternative și fonduri de investiții alternative destinat investitorilor de retail de tip închis, diversificat, înființat ca societate de investiții. Obiectivul său investiţional constă ȋn maximizarea randamentelor agregate obținute de acționarii actuali și potențiali prin investițiile realizate de societate.

Totodată, urmăreşte creșterea valorii activului net, printr-o administrare activă și prudențială a activelor din liniile de business (tranzacţionare, turism, real estate, industrial şi venture capital / private equity). Societatea administrează un portofoliu cu expunere predominantă pe piața de capital din România, în principal pe acțiuni listate ale companiilor din sectoarele bănci, turism și recreere, real estate și energie.

Aceasta investește în titluri de participare ale organismelor de plasament colectiv în valori mobilare, ale fondurilor de investiţii alternative, ȋn valori mobiliare necotate şi instrumente ale pieţei monetare. Transilvania Investments Alliance este administrată în sistem dualist de către un Directorat care îşi desfășoară activitatea sub controlul Consiliului de Supraveghere. Acţiunile emise de societate sunt tranzacţionate la Bursa de Valori București pe segmentul Principal, categoria Premium.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Tema principală a conferinței Bioterra a reprezentat-o provocările agriculturii ecologice în contextul noii politici agricole a Uniunii Europene (UE).

Fermierii bio ai Europei și-au făcut strategii la Cluj

Articolul următor
Focus grupul IT&C al rețelei X Party & Networking (XPN) s-a reunit, în clădirea Hexagon din Cluj-Napoca, în cadrul unei prezentări a Clusterului IT Cluj (CITC) intitulată “Tech Talk: conducerea schimbării în IT prin colaborare”.

IT-iștii Clujului strâng rândurile. “Colaborarea e noua competiție”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share