Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IT-iștii Clujului strâng rândurile. “Colaborarea e noua competiție”

Focus grupul IT&C al rețelei X Party & Networking (XPN) s-a reunit, în clădirea Hexagon din Cluj-Napoca, în cadrul unei prezentări a Clusterului IT Cluj (CITC) intitulată “Tech Talk: conducerea schimbării în IT prin colaborare”.
Informaticienii au fost invitați să vizioneze prezentarea într-un spațiu inedit | Foto: XPN

Managerii companiilor de tehnologia informației au dezbătut felul în care vor putea să aibă acces la proiectele internaționale, mai ales în contextul digitalizării în masă care se prefigurează.

Focus grupul IT&C al rețelei X Party & Networking (XPN) s-a reunit, în clădirea Hexagon din Cluj-Napoca, în cadrul unei prezentări a Clusterului Cluj IT Cluj (CCIT) intitulate “Tech Talk: conducerea schimbării în IT prin colaborare”.

Au participat 35 de manageri din companii de software, hardware și utilizatoare de sisteme IT & C ca infrastructură principală. Au fost prezenți antreprenori din domeniile contabilitate, imobiliare, financiar-bancar, securitate cibernetică, branding, marketing, resurse umane, dar și șefi de instituții publice. Cu acest prilej au fost discutate idei de colaborare, fiind împărtășite experiențe și cunoștințe.

Totodată, CCIT a expus cele mai bune practici, cu scopul de a identifica oportunități de colaborare, inovare și finanțare în industrie. Întâlnirea a avut loc la sediul companiei de amenajări interioare Morphoza, înființată de antreprenorii Zoltan Nagy și Diana Calfa, un centru multifuncțional care este folosit atât ca showroom, cât și ca spațiu de prezentări și workshop-uri.

“Suntem un grup de companii care a pornit cu distribuitorul de piese electronice Telezimex. Morphoza a debutat de la un experiment cu propria locuință, devenit o entitate care să ofere servicii integrate. Am intrat pe piața rezidențială acum șapte ani, apoi pe cea office, deoarece mulți dintre clienți aveau și un birou.

Ulterior, am transferat apoi partea rezidențială pe o entitate separată, Kuiba Living, înzestrată cu trei magazine fizice și unul online. Cele două entități au echipe diferite, partea comună fiind cea de suport. Morphoza merge pe liniile de office, industrial și mai nou educație, iar sediul central îndeplinește și funcția de show-room”, a explicat antreprenoarea clujeană.

Idei de la un laureat Nobel

Prezentarea s-a derulat în amfiteatrul Morphoza, un spațiu inedit, amenajat tocmai pentru acest fel de evenimente. “Noi am avut ca temă de dezbatere, la CCIT, puterea colaborării, una care poate aduce valoare adăugată membrilor IT, dar și pentru companiile non-IT. Am devenit un promotor al ideii de colaborare pornind de la matematicianul John Nash, laureat al Premiului Nobel pentru Economie.

El spunea că, atunci când părțile reușesc să colaboreze, ajung să creeze noi ferestre de oportunitate care înainte nu erau vizibile sau nu se puteau manifesta. Prin colaborare ni se poate deschide un teritoriu nou la care singuri nu îndrăznim să ne gândim. În cazul nostru, se va materializa într-un hub de inovație digitală pentru societate. Nu ne limităm la Cluj, avem proiecte și în alte orașe, precum Oradea, Sibiu, Cugir, Alba Iulia”, a dezvăluit președintele CCIT, Stelian Brad.

Centre de inovare “la firul ierbii”

“CCIT a început, acum 10 ani, ca o asociere de companii IT cărora li s-au adăugat universități, institute de cercetare, în ideea de a reuni resursele, pentru ca împreună să devenim mai puternici, mai competitivi, mai eficienți. Am debutat la Cluj, dar acum avem membri din întreaga țară.

Avem o abordare inovativă a ceea ce se poate face pentru ca să crească business-urile. Aici venim cu soluții, service, oportunități de colaborare între membri pe proiecte, resurse comune. Am reușit să avem o prezență internațională semnificativă, facem parte acum din mai multe rețele europene de creștere a competitivității pentru întreprinderi mici și mijlocii, de inovare digitală, eHealth.

Mergem pe linia europeană de a crea centre de inovare “la firul ierbii” care să fie aproape de companiile din jurul nostru și care să facă legătura între potențialii furnizori de soluții digitale, hardware, tehnologii ce pot să îmbunătățească viața companiilor, indiferent de sector, și acești beneficiari.

Am primit o finanțare europeană de 4 milioane de euro prin care vom oferi, în următorii trei ani, servicii în piață strict pe această direcție de transformare digitală”, a spus Paula Comănescu, coordonator în relația cu IMM-urile al CCIT.

Evenimente XPN sunt organizate de Intelglobalis, agenție clujeană specializată în consultanță de management, marketing și reorganizare de companii, business development, eficientizarea proceselor, consultanță pentru comunicare și PR, personal branding, consultanță pentru investiții și antreprenoriat, strategii de business, lobby de business, training de networking.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Transilvania Investments are, din 28 februarie, o nouă structură a Consiliului de Supraveghere, coordonat de către Patrițiu Abrudan - președinte, alături de Marius-Petre Nicoară - vicepreședinte.

Bancherul Patrițiu Abrudan, noul președinte al Transilvania Investments

Articolul următor

Aradul este printre județele cele mai performante în industrie și agricultură

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share