Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rareș Cojoc, liderul mondial la dans Standard, a triumfat și la Oradea

Campionatul Național de Dans Sportiv, care s-a desfășurat în perioada 3 – 5 martie 2023 la Oradea Arena, l-a scos în evidență, încă odată, pe multiplul campion național, și, mai nou, liderul mondial la dans Standard Adulți, Rareș Cojoc, de la Clubul „Dansul Viorilor” din Reghin.

Împreună cu partenera sa, Andreea Matei, de la Clubul „Pas în Doi” din București, Rareș Cojoc a impresionat juriul cu evoluția sa, urcând pe prima treaptă a podiumului la categoria de dans Standard Adulți.

„A fost foarte frumos. Un cadru minunat. O sală a sporturilor precum nu cred că mai avem în România. Mă bucur foarte mult că există concursuri de acest gen. Sincer, ne-am simțit ca la un concurs afară. Organizarea a fost foarte bună. Totul s-a desfășurat la timp, fără întârzieri. Un ring fantastic, dimensiuni perfecte. Concurenți super, cărora le mulțumesc că mă motivează în fiecare an. Sunt foarte fericit că am reușit să câștig din nou”, a declarant Rareș Cojoc, emoționat, la coborârea de pe podium.

Rareș Cojoc, alături de tatăl său, Liviu Cojoc și de partenera sa, Andreea Matei

Trofeul câștigat sâmbătă la Oradea de către Rareș Cojoc este al 21-lea titlu de Campion Național.

Lider mondial

Din octombrie 2022, Rareș Cojoc, alături de partenera sa Andreea Matei, sunt noii lideri mondiali în clasamentul categoriei Adulți, secțiunea Standard.

După rezultatul foarte bun din Polonia, unde perechea Rareș Cojoc-Andreea Matei s-a clasat pe primul loc în finala competiției WDSF World Open desfășurată la Elblag, cei doi sportivi au urcat pe prima poziție și în clasamentul mondial, acumulând 4.003  puncte, cu aproape 300 de puncte mai mult decât foștii lideri mondiali.

Rezultatul a venit după multă muncă, doar în 2022, perechea fiind prezentă în 6 finale, în trei clasându-se pe podium – locul al doilea la World Open (new series) de la București din 4 iunie, locul al treilea la Grand Slamul de la Naron – Spania din 24 iunie și locul I la World Open (new series) de la Elblag – Polonia, din 9 octombrie. Rareș Cojoc și Andreea Matei au obținut un rezultat foarte bun și la Campionatele Europene, locul V. A fost prima pereche din țara noastră care a reușit această performanță la secțiunea Standard vreodată.

Campionatul Național de Dans de la Oradea

Peste 1.000 de concurenți din toată țara s-au întrecut, în perioada 3 – 5 martie 2023, la Campionatul Național de Dans Sportiv și Cupa Exclusive Dans de la Oradea Arena.

Cel mai tânăr concurent a fost Kieran Fitzgerald, un orădean în vârstă de 7 ani, care a dansat – atât în Cupa Exclusive, cât și în Campionat, alături de partenera sa, Jessica Spătărelu, la clasa Hobby 6-9 ani.

Cel mai în vârstă concurent, Carlton Fitzgerald

Cel mai în vârstă concurent de la Campionatul Național a fost, la categoria seniori, chiar tatăl băiatului, un american mutat de mult timp în Oradea, Carlton Fitzgerald, în vârstă de 74 de ani, care a dansat alături de soţia sa, 49 de ani.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Folosindu-se de experiența anilor trecuți, RE/MAX a încercat să ofere previziuni și să interpreteze tendințele care par să influențeze anul 2023.

Studiu RE/MAX: 2023, anul scăderii prețurilor la locuințe

Articolul următor

15.000 de participanți, sâmbătă, la festivalul din Poiana Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share