Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiu RE/MAX: 2023, anul scăderii prețurilor la locuințe

Folosindu-se de experiența anilor trecuți, RE/MAX a încercat să ofere previziuni și să interpreteze tendințele care par să influențeze anul 2023.

Un sondaj al rețelei imobiliare identifică tendințele din domeniu ale anului.

Folosindu-se de experiența anilor trecuți, RE/MAX a încercat să ofere previziuni și să interpreteze tendințele care par să influențeze anul 2023. Bazându-se pe cunoștințele personale, trendurile la nivel internațional și comportamentul clienților, specialiștii în imobiliare au oferit câteva previziuni pentru anul acesta.

Cei mai mulți respondenți consideră că prețurile caselor vor scădea în perioada următoare, dar există și alții care prevăd o stagnare a prețurilor sau o creștere ușoară. Specialiștii consideră că majoritatea prețurilor terenurilor intravilane vor stagna sau vor crește în urma cererii tot mai mari, dar este posibil ca, în funcție de zonă, unele prețuri să scadă cu până în 10% sau chiar mai mult.

Opinia experților este împărțită în cazul prețurilor pentru apartamente în 2023. Majoritatea respondenților prevăd o scădere a prețurilor, spre deosebire de anul trecut, când majoritatea lor au prevăzut o creștere a prețurilor, în timp ce scăderea acestora a înregistrat doar 7%.

Respondenții la studiul derulat de RE/MAX nu prevăd modificări importante din punctul de vedere al prețurilor pentru spațiile comerciale. Acest lucru se poate datora trecerii a tot mai multor afaceri în mediul online.

Clădirile de birouri nu par să se îndrepte către o creștere considerabilă a prețurilor. Cel mai probabil, tendința provine și din mutarea muncii în sistem remote sau hibrid pentru o bună parte din companii. Respondenții merg pe ideea de scădere a prețurilor în încercarea de a aduce oamenii înapoi în birouri.

Dacă anul trecut, majoritatea respondenților (52%) au prevăzut o stagnare a prețurilor datorită funcționării în online a marilor centre universitare, anul acesta, când efectele pandemiei nu sunt atât de puternice, majoritatea experților în imobiliare prevăd creșteri de prețuri.

Respondenții la sondajul RE/MAX prevăd o stagnare a prețurilor pentru chiriile spațiilor de birouri. “Această tendință de stagnare poate fi benefică pentru companiile care doresc să reia munca la birou”, relevă studiul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministrul Marcel Boloș spune că, după finalizarea lucrărilor pentru 632 km de drumuri și 488 km de căi ferate, “România va avea cu totul o altă față”.

Trenurile metropolitane din Transilvania, puse pe șine din banii Europei

Articolul următor

Rareș Cojoc, liderul mondial la dans Standard, a triumfat și la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share