Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul cumpără teren de la biserici pentru primul său parc industrial

Suma totală stabilită de comun acord pentru achiziționarea terenurile necesare edificării Parcului Industrial Sălaj (PIS) se ridică la aproape 750.000 de euro.

Comisia de negociere a județului a stabilit prețurile de achiziție a 7,7 ha de la două culte religioase.

Suma totală stabilită de comun acord pentru achiziționarea terenurilor necesare edificării Parcului Industrial Sălaj (PIS) se ridică la aproape 750.000 de euro. “Am făcut parte din comisia de negociere pentru achiziționarea de terenuri în vederea construirii PIS. Este vorba de 7,76 ha de teren aflat în proprietatea Parohiilor Reformată Guruslău (PRG) și Greco-Catolică Hereclean (PGCH).

După votul acordat de consilierii județeni în 24 februarie privind achiziționarea a 2,55 ha teren aflat în proprietatea PGCH și votul din ședința din 9 martie a Consiliului Județean (CJ) Sălaj privind achiziționarea a 5,21 ha teren aflat în proprietatea PRG, s-au făcut pași importanți în vederea construirii viitorului PIS.

Prin achiziționarea acestor terenuri, s-a creat condiția de eligibilitate pentru înființarea PIS: suprafață minimă de teren în proprietate de 5 ha. Mă bucur că am putut sa îmi aduc aportul la această etapă importantă în demersul privind amenajarea PIS. Odată cu încheierea ei se creează condițiile necesare pentru următorii pași în derularea investiției”, a menționat consilierul județean Nicolae Olar.

Acorduri cu primăria și școala

CJ Sălaj mai are încheiate acorduri de parteneriat pentru inițierea investiției cu Primăria Hereclean și Școala Gimnazială nr. 1 Panic. “Construirea de parcuri industriale în Sălaj va stimula investițiile directe în judeţ și are potenţialul de a aduce dezvoltare şi creştere economică.

Aceste parcuri valorifică potențialul uman și material al zonei și reprezintă un motor al economiei locale. Rolul autorităților locale este și acela de a stimula constituirea și dezvoltarea unor infrastructuri de afaceri, inclusiv parcuri industriale, în scopul atragerii de investiții”, afirmă oficialul sălăjean.

Interes din partea producătorilor de mobilă și software

Conform informațiilor Transilvania Business, de viitorul PIS sunt interesați îndeosebi investitori din IT și producția de mobilier. “Se aprobă prețul de achiziționare al imobilului teren, în suprafață de 25.500 mp, situat în localitatea Hereclean, notat în CF nr. cad. 52.882, aflat în proprietatea BGCH, la valoarea de 242.250 euro, respectiv, 9,5 euro/mp, conform procesului verbal de negociere nr. 2.830, din 14.02.2023.

Se aprobă prețul de achiziționare al imobilului teren, în suprafață de 52.100 mp, situat în localitatea Hereclean, notat în CF, nr. cad. 51379, aflat în proprietatea PRG, la valoarea de 505.370 euro, respectiv 9,7 euro/mp, conform procesului verbal de negociere nr. 3.963, din 02.03.2023”, se arată în documentele oficiale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Via Transilvanica, “Drumul care unește” se adresează celor care, indiferent de vârstă, vor să descopere locuri, istorie, cultură și comunități, dar și activități de mișcare în aer liber.

Banca Transilvania finanțează Via Transilvanica

Articolul următor

Trei asocieri de firme pentru amenajarea Grădinii Urbane Nufărul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share