Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două oferte pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie Nucet

În urma licitației lansate de Consiliul Județean Bihor în luna februarie, au fost depuse două oferte pentru proiectarea și execuția proiectului „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet, Județul Bihor”.

Ofertele au fost depuse de către Dumexim și Asocierea: Manelli Construcții Generale (Lider), Manelli Impresa și Interactiv Design.

Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 21.693.366,69 lei, fără TVA. Urmează etapa de evaluare tehnică și financiară, iar mai apoi desemnarea unui câștigător.

Ce prevede proiectul

Proiectul prevede reabilitarea a cinci corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea Spitalul de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet. Obiectivul principal al investiției este creșterea eficienței din punct de vedere energetic, prin reducerea consumului anual de energie și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Atingerea acestor obiective presupune reabilitarea anvelopei construcțiilor, înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și de iluminat.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet” este finanțat pe Componenta 5 din PNRR „Valul renovării”, pe axa prioritară 2 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.

Vă reamintim că în luna ianuarie s-a semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Finanțarea proiectului depus de Consiliul Județean Bihor este 100% nerambursabilă.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Reîncep lucrările de finalizare la lotul 2 din Drumul Bistriței Intervențiile de modernizare pe traseul de 17 km au ca termen limită ianuarie 2024. Au fost reluate, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și modernizare a Drumului Județean 161 (Drumul Național 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C, adică lotul 2 al Drumului Bistriței. Acestea vizează un tronson de 17 km, situat între DN 16, pe direcția Gădălin, și DN 1C, pe direcția Bonțida. Ele vor consta într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi - binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră. De asemenea, urmează a fi reabilitate cinci poduri și vor fi realizate stații pentru transportul în comun. “Am întreprins toate demersurile necesare pentru a aduce un nou constructor și pe acest șantier extrem de important. Odată finalizat, acest drum va determina îmbunătățirea considerabilă a condițiilor de viață ale locuitorilor, dezvoltarea economică a zonei de centru a județului, fluidizarea circulației, creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic", a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. În această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți, podețe și trotuare. A fost construit un pod provizoriu peste râul Someș, ca variantă ocolitoare, în vederea demolării vechiului pod și pentru construirea unuia nou. Valoarea investiției este de 32 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată din care 98% este asigurată din fonduri europene și 2% din bugetul CJ Cluj. Termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, respectiv 20 ianuarie 2024. Lucrările de modernizare pe acest tronson au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului încheiat cu asocierea Operes – Societatea Napoca din cauza nerespectării de către aceasta a clauzelor contractuale asumate, fiind necesară, astfel, organizarea unei noi licitații de execuție a lucrărilor. Cele reluate acum sunt parte a proiectului ,,Rest de executat pentru continuarea lucrărilor la obiectivul: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională - Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C.

FAR Foundation reia lucrările abandonate pe Drumul Bistriței

Articolul următor

Conducerea Historic Cafes Route vine în vizită la Palatul Brukenthal Avrig

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share