Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FAR Foundation reia lucrările abandonate pe Drumul Bistriței

Reîncep lucrările de finalizare la lotul 2 din Drumul Bistriței Intervențiile de modernizare pe traseul de 17 km au ca termen limită ianuarie 2024. Au fost reluate, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și modernizare a Drumului Județean 161 (Drumul Național 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C, adică lotul 2 al Drumului Bistriței. Acestea vizează un tronson de 17 km, situat între DN 16, pe direcția Gădălin, și DN 1C, pe direcția Bonțida. Ele vor consta într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi - binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră. De asemenea, urmează a fi reabilitate cinci poduri și vor fi realizate stații pentru transportul în comun. “Am întreprins toate demersurile necesare pentru a aduce un nou constructor și pe acest șantier extrem de important. Odată finalizat, acest drum va determina îmbunătățirea considerabilă a condițiilor de viață ale locuitorilor, dezvoltarea economică a zonei de centru a județului, fluidizarea circulației, creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic", a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. În această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți, podețe și trotuare. A fost construit un pod provizoriu peste râul Someș, ca variantă ocolitoare, în vederea demolării vechiului pod și pentru construirea unuia nou. Valoarea investiției este de 32 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată din care 98% este asigurată din fonduri europene și 2% din bugetul CJ Cluj. Termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, respectiv 20 ianuarie 2024. Lucrările de modernizare pe acest tronson au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului încheiat cu asocierea Operes – Societatea Napoca din cauza nerespectării de către aceasta a clauzelor contractuale asumate, fiind necesară, astfel, organizarea unei noi licitații de execuție a lucrărilor. Cele reluate acum sunt parte a proiectului ,,Rest de executat pentru continuarea lucrărilor la obiectivul: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională - Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C.

Intervențiile de modernizare pe traseul de 17 km sunt executate de antreprenorul FAR Foundation Rodna au ca termen limită ianuarie 2024.

Au fost reluate, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și  modernizare a Drumului Județean 161 (Drumul Național 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C, adică lotul 2 al Drumului Bistriței. Acestea vizează un tronson de 17 km, situat între DN 16, pe direcția Gădălin, și DN 1C, pe direcția Bonțida, fiind executate de societatea din Bistrița-Năsăud.

Ele vor consta într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi – binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră. De asemenea, urmează a fi reabilitate cinci poduri și vor fi realizate stații pentru transportul în comun.

“Am întreprins toate demersurile necesare pentru a aduce un nou constructor și pe acest șantier extrem de important. Odată finalizat, acest drum va determina îmbunătățirea considerabilă a condițiilor de viață ale locuitorilor, dezvoltarea economică a zonei de centru a județului, fluidizarea circulației, creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Asocierea Operes – Napoca a fost eliminată

În această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți, podețe și trotuare. A fost construit un pod provizoriu peste râul Someș, ca variantă ocolitoare, în vederea demolării vechiului pod și pentru construirea unuia nou.

Valoarea investiției este de 32 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată  din care 98% este asigurată din fonduri europene și 2% din bugetul CJ Cluj. Termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, respectiv 20 ianuarie 2024.

Lucrările de modernizare pe acest tronson au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului încheiat cu asocierea Operes – Societatea Napoca din cauza nerespectării de către aceasta a clauzelor contractuale asumate, fiind necesară, astfel, organizarea unei noi licitații de execuție a lucrărilor.

Cele reluate acum sunt parte a proiectului ,,Rest de executat pentru continuarea lucrărilor la obiectivul: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Constructorul Dimex 2000 Company a avut venituri de 181 milioane lei în 2022, înregistrând o scădere de 12% față de cifra record din în 2021, de 205 milioane,

Dimex a semnat contracte de 100 de milioane de euro

Articolul următor

Două oferte pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie Nucet

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share