Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sătmărenii pot învăța gratuit o meserie

Professional team cooks and chefs preparing meals at busy hotel or restaurant kitchen

Cele mai solicitate meserii sunt: bucătari, tâmplari, viticultori, electricieni, instalatori, mecanici auto, cameriste, lucrători comerciali.

34 de cursuri de formare profesională vor fi organizate de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare în anul 2023 pentru beneficiarii de servicii de formare profesionale gratuite.

La aceste cursuri vor participa 476 persoane din care, 28 persoane sunt private de libertate din Penitenciarul Satu Mare.

Aceste cursuri sunt organizate prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Cluj.

Cursuri

La fundamentarea programului județean de formare profesională pentru acest an s-a ținut cont atât de cererile de pe piața forței de muncă din județ cât și de solicitările șomerilor.

Vor fi organizate cursuri de calificare:

  • De nivel 1 (ajutor bucătar, ingrijitor spații verzi);
  • De nivel 2 (cameristă, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător calificat în culturi de câmp și legumicultură, lucrător comercial, tâmplar manual, viticultor);
  • De nivel 3 (bucătar, electrician constructor, instalator instalații tehnico sanitare și de gaz, mecanic auto, montator pereți și plafoane din gips carton, operator introducere, validare și prelucrare date);
  • Specializare (competențe antreprenoriale, financiare și juridice, expert achiziții publice, referent resurse umane);
  • Transversale (competențe digitale, competențe de comunicare în limba română, competențe de bază de matematică, știință și tehnologie).

Persoanele aflate în căutarea unui loc de munca și care doresc să urmeze un curs de formare profesională se pot adresa compartimentului de specialitate din cadrul Agenției Locale Satu Mare, componentă a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, strada Ion Ghica nr.36, telefon 0261/770237 și e-mail:ajofm.sm@anofm.gov.ro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autorulote pentru producătorii bihoreni

Articolul următor

Egyptian developer Mountain View expands into Saudi Arabia with new partnership

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share