Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANL a finalizat un bloc pentru tineri medici și profesori la Baia Mare

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a recepționat, în Baia Mare, 19 locuinţe destinate închirierii, pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

Obiectivul cu 19 apartamente de închiriat a fost ridicat cu 1 milion de euro pe str. Grănicerilor.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a recepționat, în Baia Mare, 19 locuinţe destinate închirierii, pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

Locuințele (9 garsoniere și 10 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din str. Grănicerilor nr. 120, pe un regim de înălţime cu patru etaje.

Obiectivului de investiție a costat 4,9 milioane lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Până în prezent, în județul Maramureș, ANL a finalizat 642 de unități locative în programul de construcții de locuințe pentru tineri destinate închirierii. Acest program a fost lansat de ANL în 2001.

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale. Beneficiari sunt tineri de 18-35 ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul acestui program se evidențiază două categorii de specialiști pentru care se pot realiza investiții, din sănătate și învățământ, asigurându-se o stabilitate pentru ei la nivel local.

Locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași după o închiriere de minimum un an prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale; contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate (inclusiv cu garanția statului); achitarea integrală din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul pod peste pârâul Peța din Oradea este gata în proporție de 80%

Articolul următor

Glasspandoor Arad a participat la Târgul internațional din Belgrad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share