Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum lucrează Erbașu la Centrul de Patologie Neurovasculară

Societatea de construcții din București a prezentat stadiul lucrărilor la noua unitate medicală din Cluj-Napoca.

Asocierea de cinci companii din având ca lider Construcții Erbașu lucrează la Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie (CPNN), care “prinde contur pe zi ce trece”, conform constructorului. Obiectivul este situat pe str. L. Pasteur, în incinta fostei Clinici de Medicină a Muncii. Proiectul se ridică la 1 milion de euro.

“Au fost executați toți piloții forați pentru asigurarea incintei, precum și cei de stabilizare a terenului. Pe zona de parcaj auto am executat deja primele diafragme. Urmează să executăm lucrările de la demisolul corpului nou (diafragme, stâlpi și placa peste demisol) și lucrările de hidroizolare exterioară la CPNN.

În corpul existent au fost executate aproape integral demolările și desfacerile. Lucrăm la desfacerea stratificațiilor de pe acoperiș, urmate în cel mai scurt timp de execuția hidroizolației terasei (acoperiș în sistem de învelitoare cu strat vegetal). În paralel continuăm cu desfacerile de la nivelul fațadelor și realizarea noilor compartimentări”, potrivit conducerii Erbașu.

Primul centru de acest gen din România

După finalizarea lucrărilor, această construcție va fi primul centru destinat tratamentului patologiei vasculare cerebrale din această regiune a țării, CPNN va beneficia șase săli de operație modulare, secții de terapie intensivă, o stație centrală de sterilizare, un laborator de imagistică, o sală de operații hibrid, un punct de laborator pentru urgențe, un punct farmaceutic.

Vor mai fi amenajate cabinete de consultații în regim ambulator, o sală de kinetoterapie, un amfiteatru – sală de curs și demonstrații practice de 120 de locuri, o bibliotecă pentru documentare, un spațiu special amenajat pentru recepția pacienților și o sală de așteptare.

Proiectul de investiții este realizat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență cu sprijinul Consiliul Județean Cluj și al Ministerul Sănătăţii. Partenerii antreprenorului în acest proiect sunt Concelex, Cubicon Invest, Mansart Corporate și Professional Tech Construct Design.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Forul județean a finalizat achiziţia a două parcele de teren în zona comunei Hereclean, în vederea înfiinţării unui parc industrial.

Parcul Industrial Sălaj are la dispoziție 33 de hectare

Articolul următor

Noul pod peste pârâul Peța din Oradea este gata în proporție de 80%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share