Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Industrial Sălaj are la dispoziție 33 de hectare

Forul județean a finalizat achiziţia a două parcele de teren în zona comunei Hereclean, în vederea înfiinţării unui parc industrial.

Consiliul Judeţean (CJ) a cumpărat teren pentru înfiinţarea unui parc industrial în Sălaj.

Forul județean a finalizat achiziţia a două parcele de teren, în suprafață totală de 7,76 ha, în zona comunei Hereclean, în vederea înfiinţării unui parc industrial. Investiţia are o valoare de 747.000 de euro.

“Prin achiziţia acestui teren, îndeplinim condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia în vigoare pentru dezvoltarea unei astfel de platforme industriale. Acordurile de parteneriat pe care le-am încheiat cu Primăria Hereclean, respectiv cu Şcoala Gimnazială nr. 1 Panic ne creează perspective pentru extinderea capacității viitorului parc industrial până la 32,9 ha.

Am certitudinea că implementarea acestui proiect important pentru Sălaj şi sălăjeni va impulsiona dezvoltarea mediului de afaceri, prin atragerea de investiţii care să genereze noi locuri de muncă”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele CJ Sălaj.

“Se aprobă prețul de achiziționare al imobilului teren, în suprafață de 25.500 mp, situat în localitatea Hereclean, notat în CF nr. cad. 52.882, aflat în proprietatea BGCH, la valoarea de 242.250 euro, respectiv, 9,5 euro/mp, conform procesului verbal de negociere nr. 2.830, din 14.02.2023.

Se aprobă prețul de achiziționare al imobilului teren, în suprafață de 52.100 mp, situat în localitatea Hereclean, notat în CF, nr. cad. 51379, aflat în proprietatea PRG, la valoarea de 505.370 euro, respectiv 9,7 euro/mp, conform procesului verbal de negociere nr. 3.963, din 02.03.2023”, se arată în documentele oficiale.

Amenajarea unui parc industrial este unul dintre obiectivele cuprinse în strategia integrată de dezvoltare durabilă a județului Sălaj pentru perioada 2021-2027. Cele 7,7 ha au fost cumpărate de la Parohiile Reformată Guruslău (PRG) și Greco-Catolică Hereclean (BGCH).

Prin achiziționarea acestor terenuri, s-a creat condiția de eligibilitate pentru înființarea parcului: suprafață minimă de teren în proprietate de 5 ha. CJ Sălaj mai are încheiate acorduri de parteneriat pentru inițierea investiției cu Primăria Hereclean și Școala Gimnazială nr. 1 Panic. De viitorul PIS sunt interesați îndeosebi investitori din IT și producția de mobilier.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consorțiul Universitaria se reunește la Cluj, rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, urmând să preia președinția rotativă a asocierii pentru următorul an, deținută acum de rectorul Universității din București, Marian Preda.

Rectorul UBB Cluj va conduce Consorțiul Universitaria

Articolul următor

Cum lucrează Erbașu la Centrul de Patologie Neurovasculară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share