Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS propune acționarilor intrarea pe piața principală a bursei

Dezvoltatorul clujean de software vrea să facă trecerea la piața principală a bursei | Foto: BVB

Acționarii companiei informatice din Cluj se vor pronunța în privința admiterii titlurilor AROBS la categoria superioară a pieței locale de capital.

Consiliul de Administrație al AROBS Transilvania Software (CA-ATS) propune, în cadrul Adunării Generale Extraordinară a Acționarilor (AGEA), transferul de pe piața alternativă AeRO pe piața principală reglementată a Bursei de Valori București (BVB).

CA urmează să fie împuternicit, cu posibilitatea de subdelegare, să stabilească data și oricare condiții privind admiterea la tranzacționare a acțiunilor pe piața reglementată, inclusiv să încheie contracte cu intermediari sau consultanți necesari în vederea realizării admiterii la tranzacționare pe această piață.

Administratorii vor să aibă mână liberă pentru a întreprinde toate acțiunile și formalitățile necesare în fața Autorității de Supraveghere Financiară, BVB, Depozitarului Central, Registrul Comerțului sau altei instituții în acest scop. AGEA este programată în 19 aprilie, cu participarea acționarilor înregistrați la 7 aprilie.

Angajați și manageri, răsplătiți cu acțiuni gratuite

Investitorii în companie se vor pronunța, la AGEA, și în privința distribuirii, prin programul de Stock Option Plan, a maximum 271.563 de acțiuni (răscumpărate și încă nedistribuite) către angajați și membri ai conducerilor societăților AROBS și Berg Computers, dar și a 89.939 de asemenea titluri către persoane cu rol similar din Coso by AROBS.

Capitalul social al ATS urmează să fie redus cu 4 milioane de lei, ca urmare a anulării a 40 de milioane de acțiuni proprii dobândite de către societate. Ulterior reducerii, capitalul social va avea valoarea de 87 de milioane de lei, împărțit în acțiuni ordinare, nominative, dematerializate de câte 10 bani.

ATS are o capitalizare de piață de 906 milioane lei. Grupul cuprinde 1.000 de angajați și colaboratori. AROBS devenea prima companie din tehnologia informației care spărgea, în 2022, pragul de capitalizare de 1 miliard de lei pe bursa autohtonă și atingea statusul de “unicorn în lei”. În accepția internațională, unicornul este o afacere din IT&C evaluată la peste 1 miliard de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gala Elitelor Arădene și-a desemnat laureații

Articolul următor

Tichete cadou de Ziua Bărbatului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share