Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gala Elitelor Arădene și-a desemnat laureații

Cea de-a II-a ediția a Galei Elitelor Arădene a avut loc vineri, 17 martie 2023.

 

Evenimentul a fost organizat de asociațiile Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020, Casa cu Lacăt, organizat de Consiliul pentru Elitele Arădene, care reunește pe lângă cele șapte ONG-uri, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, sub egida Marii Loji Naționale din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad.

„Suntem aici pentru a arăta respect pentru ceea ce înseamnă elita arădeană. Și acest respect înseamnă fundamentul pe care se vor ridica elitele de mâine. Arătând respect celor de azi creăm premisele pentru a avea elite și mâine. Noi toți avem obligația să prezentăm acest respect, să scoatem în evidență performanța. Vreau să mulțumesc atât premiaților cât și organizatorilor, cât și tuturor prezenți astăzi aici, pentru că împreună faceți posibil ca Aradul să facă istorie, în continuare. De asemenea vreau să spun că noțiuni precum munca, efortul, sudoarea, performanța sub scrise sub nume pe care le respectăm cu toții în Arad și aceasta se datorează tuturor. Vreau să vă mulțumesc că pe acest frontispiciu scrie Arad, cu toții reușiți să îl duceți mai departe, peste tot în lume”, a spus primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. 

„Este o seară frumoasă pentru societatea arădeană – o seară în care facem diferența între colectivitate și comunitate, când aducem un omagiu spiritului arădean, valorilor locale și performanței, prin recunoașterea publică și premierea excelenței. Mesajul meu către premianții de astăzi: la Arad se întâmplă lucruri admirabile și pentru asta vă mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră! Om cu om, vă strâng mâna pentru efortul pe care îl faceți în profesie sau în timpul liber, sau sacrificând timpul liber pentru profesie, să construiți, să oferiți din suflet și din intelect, să faceți viața mai bună în jurul dumneavoastră! Și cred cu tărie că exemplul dumneavoastră trebuie prezentat, rostogolit, pus în vitrină, ca tinerii să vadă și să înțeleagă că așa trebuie să funcționeze lucrurile, că asta este calea de urmat. Nu vor reuși toți să vă egaleze, dar cu cât vor încerca mai mulți, cu atât mai bine le va fi lor, Aradului și țării”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Premii

În cadrul Galei Elitelor Arădene au fost acordate șapte premii unor personalități din comunitatea locală, care au performat în domeniile lor și care merită din plin să fie sărbătorite, fiecare premiu fiind în valoare de 5.000 de lei.

Dănuț Sobol a primit Premiul „Caius Iacob”

Premiul „Caius Iacob” – pentru matematică, științe inginerești, a fost acordat lui Dănuț Sobol, care s-a remarcat prin inventarea unei biciclete foarte ușoare din lemn având și o cutie de viteze, totodată și pentru inovare în ce privește tehnologia dronelor.

Premiul „Dimitrie Cameniță” – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat, a fost oferit ing. Monica Fufezan, directorul Moda SA, datorită căreia fabrica de Confecții din Arad a exportat articole de îmbrăcăminte în mai multe țări europene, dar și peste ocean.

Premiul „Sever Frențiu” – pentru științe umaniste și arte i-a fost acordat lui Ovidiu Pecican, profesor universitar și doctor în istorie, născut în Arad, care a publicat mai multe cărți de istoriografie, eseuri, articole, dar și operă literară, în prezent fiind redactor-șef al revistelor de cultură Avalon și La Mongolu din Cluj-Napoca.

Premiul „Aurel Ardelean” – pentru științe biologice și biomedicale, a fost acordat profesorului universitar Ștefan Constantinescu, membru al Institutului de Cercetare a Cancerului și membru al Ludwig Institute for Cancer Research din Bruxelles. Totodată, el este președintele Academiei Regale de Medicină a Belgiei.

Premiul „Ștefan Augustin Doinaș” – pentru performanțe deosebite în educație a fost acordat istoricului Josef Wolf, născut în Arad, actualmente istoric la Institutul pentru Istoria și Geografia Regională a Șvabilor Dunăreni din Tübingen, institut de cercetare din Germania.

Premiul „Francisc Von Neuman” – pentru promovarea imaginii Aradului a fost oferit lui Mirco Maschio, omul de afaceri care a moștenit grupul Maschio Gaspardo, fabrica producătoare de utilaje agricole, lider în România, situată la Chișineu-Criș. Mirco Maschio a anunțat că va dona premiul său Asociației Cetatea Voluntarilor, ONG-ul care a fost implicat în renovarea mai multor secții de spitale.

Premiul Special „GEA” – pentru elitele viitorului a fost oferit echipei de robotică „Infinity Bolt”, a Liceului Național de Informatică Arad, care a devenit vicecampioană mondială după concursul Chicago Robotics Inbitational din SUA, echipa fiind invitată și la sediul Google, după ce s-a remarcat la mai multe concursuri organizate în Statele Unite ale Americii.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Domeniul Regal de la Săvârșin se va deschide publicului din luna aprilie 2023

Articolul următor

AROBS propune acționarilor intrarea pe piața principală a bursei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share