Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Silvania.Bio dă idei în Parlament. Sprijin de la București pentru agricultori

Parlamentarul Florian Neaga și ambasadorul Coreei de Sud în România, Rim Kap-soo, au vizitat una din capacitățile de producție ale Fermelor Ecologice Silvania (FES), pentru a face cunoscute realizările sălăjenilor, prilej cu care delegația a apreciat calitatea unică a produselor acestei cooperative.

Ridicarea construcțiilor agricole în extravilan și egalizarea subvențiilor în țările europene sunt propunerile unui deputat sălăjean.

Parlamentarul Florian Neaga și ambasadorul Coreei de Sud în România, Rim Kap-soo, au vizitat una din capacitățile de producție ale Fermelor Ecologice Silvania (FES), pentru a face cunoscute realizările sălăjenilor, prilej cu care delegația a apreciat calitatea unică a produselor acestei cooperative.

“Trebuie să-i felicităm pentru perseverență și să căutăm susținere pentru astfel de întreprinzători. Să căutăm oportunități pentru dezvoltarea întreprinderilor agricole, să asigurăm sprijin concret. Una din cele mai importante legi adoptate recent, la care am participat ca inițiator, a fost cea care permite agricultorilor să ridice construcții în extravilan pentru a-și dezvolta activitățile”, afirmă Neaga.

De la PFA, la afaceri de 44 milioane euro

“Avem în Sălaj o cooperativă agricolă cu realizări deosebite în agricultură, FES, care a inaugurat un magazin de prezentare în Crișeni. Acest succes obligă autoritățile, la orice nivel, să conștientizeze potențialul din agricultură și să înlesnească prin legislație, la nivel național, și prin proceduri administrative, la nivel local, efortul celor care activează în această ramură esențială pentru economie.

Este un succes pentru că au pornit de la un PFA în Ortelec și de la 50 ha în exploatare și 30 de animale în 2008, au ajuns la 2.200 de ha și 2.000 de animale. Cu ferme în zone diferite din județ. Au 120 de angajați în Sălaj, afaceri de 14 milioane euro, iar obiectivul lor e să ajungă, în 2025, la 44 de milioane”, precizează deputatul.

“Comerțul românesc, cu produse ieftine, slabe calitativ”

“Ce este important e că vorbim de agricultură ecologică: producție de lapte, ulei, carne și produse din carne, dar și furaje, de o calitate ”fabricat în Sălaj” superioară masei de produse care domină comerțul cu mărfuri ieftine, slabe calitativ. Au nevoie de susținere și pentru scopul propus de a deschide 30 de magazine în următorii trei ani.

Acestea vor aduce o creștere calitativă semnificativă pe piață – beneficiu important pentru consumatori. Vorbim de un business integrat în agricultura ecologică, autentic sălăjean, model unic nu doar în România, prin complexitatea lui. Asta în condițiile în care avem încă diferențe importante între subvențiile acordate în statele UE, o provocare grea pentru cei care dezvoltă agricultura în țara noastră”, afirmă Neaga.

FES este o cooperativă specializată în produse ecologice. Produsele marca Bioforia sunt comercializate în marile lanțurile de hipermarketuri, dar și în rețele precum Clusa Gourmet și Moldovan. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Așa arată astăzi Someșul Mic, în aval de Podul Porțelanului: după o săptămână de intervenții, angajații SGAC au finalizat lucrările de întreținere a râului.

Apele Române au demarat ecologizarea Someșului. “Râurile nu sunt tomberoane!”

Articolul următor

Planuri de crestere & tehnologii noi, concluziile Real Estate & Construction Forum 2023 - Business Mark

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share