Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMF Iuliu Hațieganu a ieșit pe plus cu 8 milioane €

Anca Buzoianu

Instituția de învățământ medical din Cluj-Napoca a înregistrat venituri anuale superioare în anul revenirii după pandemie.

În cadrul ședinței Senatului Universitar, rectorul Anca Buzoianu a prezentat raportul său privind starea Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj-Napoca în 2022. “Cu toate creșterile de prețuri am încheiat cu un excedent financiar de 8 milioane euro, respectiv o creștere de sold de la 18 milioane de euro, când am preluat mandatul, la 51 de milioane în 2022.

Avem această performanță fără să reducem din cheltuielile necesare. Nu am tăiat din necesarul de echipamente sau reactivi, însă am câștigat mulți bani din proiectele pe fonduri UE. La final de mandat, apăsăm pedala de accelerație și ne propunem să livrăm ceea ce nu am putut realiza în cei doi ani de pandemie care ne-au încercat. Printre acestea se numără și investițiile în cămine și cantine”, a menționat oficialul UMFIH.

Cheltuieli reduse prin proiecte energetice

“Am reușit să ținem cheltuielile sub control și prin faptul că avem cei mai mulți studenți străini care plătesc taxe de școlarizare din România. Secretul nostru este de a gestiona corect, responsabil banul public.

Sunt lucruri care nu par atât de importante, dar care, cumulat, duc la o reducere a costurilor. Am stins lumina în weekend unde nu era necesar, nu am risipit apa, am renovat clădirile cu materiale de calitate, am modernizat instalațiile termice pentru a reduce pierderile de energie”, a spus Valentin Mudura, directorul economic al instituției.

“2022 a fost anul revenirii la activitățile didactice normale, dar și al consolidării și al investițiilor, pentru a crește eficiența structurilor deja existente și pentru implementarea unor noi oportunități de dezvoltare. Au continuat demersurile legate de internaționalizarea universității și dezvoltarea activității de cercetare.

Am obținut rezultate remarcabile, ce s-au reflectat atât în creșterea cifrei de școlarizare, în numărul mare de articole științifice și proiecte de cercetare, cât și în rezultatele financiare obținute. Acest raport atestă toate eforturile depuse de fiecare facultate, de fiecare departament, de fiecare membru al universității noastre, precum și de toți împreună, ca instituție, școală, comunitate.

Tot ce am realizat împreună în 2022 poate reprezenta un model pentru anii ce vor urma, un început pentru ce trebuie să clădim în continuare”, se precizează în raportul rectorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TDIH Cluj se pune în mișcare: hackathon și digitalizare în sănătate

Articolul următor

Anunț începerea proiectului "Dezvoltare Add Concept prin achiziție de utilaje"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share