Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum vor fi amenajate Cheile Turzii. Clujul vrea mai mulți turiști

Împreună cu specialiștii din CTATU au fost reglementate zona de servicii, comerț, alimentație publică, deservire turistică, administrativă, educativă a Cheilor Turzii; zona de camping, glamping, agrement; zona de parcări (150 înspre satul Cheia); zona de sport, tabere de copii; direcții de amenajare și dezvoltare viitoare

Comisia tehnică de urbanism și amenajare a teritoriului (CTATU) Cluj, din Consiliu Județean Cluj a analizat și reglementat, pentru prima oară, situația Cheilor Turzii.

Împreună cu specialiștii din CTATU au fost reglementate zona de servicii, comerț, alimentație publică, deservire turistică, administrativă, educativă a Cheilor Turzii; zona de camping, glamping, agrement; zona de parcări (150 înspre satul Cheia); zona de sport, tabere de copii; direcții de amenajare și dezvoltare viitoare.

„Ceea ce ne-am propus prin intermediul acestui nou plan urbanistic zonal (PUZ) a fost să contribuim la o mai bună punere în valoare a acestei arii naturale protejate, prin reglementarea mult mai precisă și eficientă a activităților economice de agrement, de comerț și de alimentație publică.

Acest obiectiv turistic de importanță națională, unic prin numărul mare de plante și animale protejate, va avea, astfel, o coerență vizuală și urbanistică sporită, menită să atragă turiștii în număr cât mai mare”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Noul PUZ, realizat în regie proprie de către CJ, conține direcții clare de amenajare și dezvoltare a Cheilor Turzii, din perspectiva ambelor zone de acces, respectiv dinspre localitățile Cheia și Petreștii de Jos.

“Vor putea fi amenajate zone compacte și unitare pentru desfășurarea de activități economice sau comerciale, cu terase în partea superioară și cu spații de parcaj în imediata apropiere. Va exista posibilitatea realizării unor zone de campare pentru amplasarea de corturi și glamping, dar și a unei zone distincte pentru agrement, activități sportive și tabere de copii.

Scopul principal al noii documentații ce sistematizează zona Cheilor Turzii este cel de protejare a cadrului natural și de valorificare a potențialului turistic.

Se urmărește creșterea numărului de turiști și diversificarea spectrului de vizitatori, prin atragerea celor care vin în scop educativ – excursii, tabere ecologice, în scop științific – cursuri de speologie sau arheologie, în scop recreativ – drumeții, via-ferrata, trasee cicloturistice”, potrivit administrației județene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Iulius este singura companie de pe piaţa de real estate din România care implementează în toate proprietăţile sale, dezvoltate și operate, un amplu proiect ce vizează sporirea autonomiei energetice prin instalarea de panouri fotovoltaice.

Grupul Iulius și-a montat panouri fotovoltaice pe toate mall-urile

Articolul următor

„Next generation – între vis și realitate”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share