Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

După 25 de ani de business, Daniel Metz a lansat o carte despre managementul ciclului de viață al sistemelor software

Daniel Metz, fondatorul EBS România, o companie achiziționată în 2013 de către concernul japonez NTT DATA, a lansat prima sa carte în calitate de unic autor, dedicată managementului ciclului de viață al sistemelor de software. Evenimentul a avut loc la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, instituție pe care a absolvit-o.

Lucrarea este structurată în 16 capitole și explică în termeni accesibili ciclul de viață al sistemelor de software și are la bază vasta experiență a autorului în domeniul IT. Pentru a înțelege etapele ciclului de viață ale sistemelor de software, autorul face o prezentare graduală a termenilor și conceptelor specifice domeniului, astfel că în prima parte a lucrării sunt detaliate interacțiunea între software, hardware și utilizator, ciclul de viață din perspectiva business, ingineria software, modalitatea de organizare, structurare, succesiune și interacțiune a activităților în cadrul fluxului de realizare a produselor software care să satisfacă nevoia utilizatorilor, modele de dezvoltare.

În partea a doua a lucrării sunt prezentate detaliat ciclul de viață al produselor de software, analiza cerințelor și elaborarea specificațiilor, proiectarea arhitecturii, codul sursă, testarea, instalarea, punerea în aplicare și mentenanța, scoaterea din uz, dar și instrumentele de utilizare software care sunt recomandate în fiecare etapă.

„După 25-30 de ani de management operațional, executiv, antreprenorial am decis să mă retrag din această lume a afacerilor și să încerc să dau tinerilor o parte din experiența pe care am acumulat-o”, a spus Daniel Metz în una dintre sălile de conferințe ale AFT Sibiu, la eveniment participând peste 100 de studenți militari.

Daniel Metz s-a născut la Satu Mare în 1965. Este considerat unul dintre pionierii industriei de IT din Cluj-Napoca și Transilvania, în prezent ocupând funcția de președinte al Consiliului de Administrație al NTT DATA. Compania este astăzi unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologie din lume, fiind membră a grupului NTT cu peste 330.000 de angajați la nivel global și având ca acționar principal Guvernul Japoniei. Omul de afaceri a absolvit Liceul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu (astăzi Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu).

Compania pe care a înființat-o în România a crescut până la 2.000 de angajați și o dimensiune a afacerii de 100 de milioane de euro.

„Am simțit că trebuie să pun destinele acestei companii în mâinile unei mari organizații, unui concern mondial care să ducă mai departe acest copil pe care l-am făurit. Mă bucur mult că am reușit să aduc în România concernul NTT. M-am retras din funcțiile executive și am în fiecare zi cea mai mare satisfacție atunci când am de a face cu studenți, cu masteranzi, când am de a face cu scrierea unor cursuri, cu scrierea unor prezentări pentru viitoarele prelegeri. Când am părăsit postul din companie aveam 735 de proiecte pe care le derulam pe piețele externe, în deosebi la marii producători de autoturisme din lumea asta”, a mai spus Metz.

La AFT Sibiu, unde este cadru didactic asociat, Metz predă două cursuri: Ciclul de viață al sistemelor software și Teoria organizației. Daniel Metz este și lector universitar la UBB Cluj, unde predă Ciclul de viață al sistemelor software, Economia firmelor internaționale, Cultura antreprenorială și un curs de Inovație tehnologică în sectorul public.

Acesta mai crede că „digitalizarea e viitorul nostru”. „Fără digitalizare noi nu avem un viitor. Deja suntem captivi în fenomenul acesta al digitalizării și acest proces de captivizare va continua. Este foarte bine, mai ales pentru tinerii studenți militari, să vă preocupe această zonă. Să citiți astfel de informații, să știți cam ce vă așteaptă în viitor, pentru că Armata Română va beneficia de dotări tot mai performante, care nu pot fi operate fără a avea cunoștințe în lumea digitală. Toate se bazează pe sisteme software. Și să știi care e ciclul de viață a unui sistem software e important, pentru că o soluție software e precum o ființă: este pregătită întâi „nașterea”, „copilul” (softul) se naște, începe să crească, să evolueze, la un moment dat e matur și, ca fiecare dintre noi, o ia apoi la vale, îmbătrânește, intră în rezervă și merge la pensie – nu știu dacă va lua pensie specială sau normală. La un moment dat, își ia adio de la activitatea pentru care a fost creat”, le-a povestit Daniel Metz studenților militari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezvoltarea industriei și mobilității urbane în România: cei mai importanți finanțatori europeni vin la Brașov în 4 aprilie pentru lansarea centrului FIT EDIH, prin care vor susține IMM-urile din Regiunea Centru

Articolul următor

Din această lună, compania low-cost Ryanair operează zboruri de pe Aeroportul Iași spre patru destinații europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Programul Autentic Românesc by Transavia

De Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, Transavia lansează Sezonul 3 al programului Autentic Românesc, cu un număr…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share