Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezvoltarea industriei și mobilității urbane în România: cei mai importanți finanțatori europeni vin la Brașov în 4 aprilie pentru lansarea centrului FIT EDIH, prin care vor susține IMM-urile din Regiunea Centru

EIT Manufacturing și EIT Urban Mobility, comunități ale Institutului European pentru Inovare și Tehnologie și cei mai importanți finanțatori ai inițiativelor de inovare în producție și mobilitate urbană, vor fi prezenți la Brașov, în perioada 4-7 aprilie 2023, pentru conferința de lansare a singurului centru european de inovare digitală din Regiunea Centru – Future of Innovation European Digital Innovation Hub (FIT EDIH). Proiectul FIT este co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Europa Digitală, precum și de Guvernul României prin Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF), pentru a sprijini transformarea digitală a IMM-urilor și orașelor din Regiunea Centru.

 

Evenimentul de lansare va avea loc în cadrul târgului expozițional de tehnologie INTEK.

 

EIT Manufacturing va fi reprezentat în panelul de deschidere al conferinței de însuși directorul biroului european, dl. Klaus Beetz, precum și de specialiști din ecosistemul european al EIT Manufacturing. Aceștia vor discuta despre cele mai importante tehnologii ale viitorului care pot aduce industria 4.0 în Regiunea Centru. Dna. Niki Kousi va deschide acest panel cu exemple de transformare digitală în regiuni europene similare cu Regiunea Centru, în timp ce Dl Sándor Kolumbán, lector la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca, va explica cum a putut beneficia de oportunitățile acestui ecosistem de inovare ca fondator al unui start-up din domeniul producției.

 

Dl. Traian Urban, Director Innovation Hub East at EIT Urban Mobility, și experții din acest ecosistem european vor explica cum firmele românești pot profita de oportunitățile create pentru a dezvolta ecosisteme de inovare în domeniile mobilității urbane și smart city din toate țările europene – cu precădere din regiunile mai puțin dezvoltate ale Europei – printre care și România. Exemplele de bune practici din țara noastră vor fi promovate de primarul municipiului Alba Iulia, dl. Gabriel Codru Pleșa, precum și în cadrul panelului celor mai inovatoare start-up-uri românești din sectorul smart city / mobilitate urbană.

 

Orașele, împreună cu firmele care au activități compatibile cu cele prioritățile FIT EDIH – industria 4.0, mobilitatea urbană, sectorul medical și turistic – pot beneficia de servicii de dezvoltare și sprijin pentru accesarea fondurilor europene cu ajutorul consorțiului format din ICEBERG+, UMFST Tg. Mureș, ULBS Sibiu, CNIPMMR Sibiu, AID Alba Iulia, AMB Brașov, ASIMCOV, AICAR, RO PARDO, Smart Factory Romania, ALT Brașov și NTT Data.

 

În cadrul conferinței, vor fi clarificate și modalitățile concrete prin care participanții vor putea să beneficieze de oportunitățile oferite de FIT EDIH, precum și felul în care noile centre de inovare digitală din țară vor susține mai multe autorități publice locale să adopte tehnologii digitale din domeniul de smart city. Un bun prilej pentru a aprofunda oportunitățile oferite prin aceste centre va fi prin prezentarea Irinei Toma, coordonator FIT EDIH.

 

“Trăim un moment important în care se face tranziția către un nou model operațional bazat pe tehnologiile viitorului. Centrele de Inovare Digitală din întreaga Europă au scopul de a ajuta atât instituțiile publice, cât și IMM-urile să reducă riscul achizițiilor, înțelegând și testând tehnologiile digitale relevante pentru ele. Într-un pas următor, ele pot învăța să identifice finanțările potrivite și să-și instruiască angajații cu privire la utilizarea lor. Marele avantaj este că toate aceste servicii sunt oferite integrat și subvenționate prin Programul Europa Digitală și POCIDIF. FIT EDIH este singurul centru de inovare digitală dedicat Regiunii Centru și domeniilor de Smart City, Manufacturing/Producție și eHealth. Invităm IMM-urile să se alăture comunității noastre pentru a primi cele mai noi informații în aceste domenii, având în vedere că putem oferi servicii gratuite unui număr limitat de beneficiari” a declarat dna. Irina Toma, coordonator centrului de inovare digitală FIT din partea ICEBERG+.

Firmele eligibile pentru serviciile de dezvoltare și acces la finanțare oferite de FIT EDIH trebuie să se încadreze în categoria IMM-urilor, să aibă sediul social sau puncte de lucru în oricare din județele Brașov, Sibiu, Alba, Mureș, Harghita sau Covasna, să activeze în domeniul medical, al producției, mobilității urbane și smart city, turismului sau comerțului și să se înscrie în comunitatea FIT EDIH.

Înscrierile la conferința de lansare a FIT EDIH se pot face pe pagina web a centrului la https://www.digitalinnovationhub.fit.

Persoanele interesate de informații suplimentare despre conferința de lansare a FIT EDIH sau despre cum pot beneficia IMM-urile și orașele de serviciile sale pot afla mai multe informații prin e-mail la adresa comunicare@iceberg.plus.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Povestea stațiunii Moneasa, de la mărire la decădere, scrisă de Andrei Ando

Articolul următor

După 25 de ani de business, Daniel Metz a lansat o carte despre managementul ciclului de viață al sistemelor software

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share