Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rezerve în creștere la BNR

La 31 martie 2023, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 53.229 milioane euro, față de 52.001 milioane euro la 28 februarie 2023.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

 

  • Intrări de 2.425 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 1.197 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 6.060 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2023 au fost de 59.289 milioane euro, faţă de 57.682 milioane euro la 28 februarie 2023.

 

Plăţile scadente în luna aprilie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 727 milioane euro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Daniel Buda: Vocea fermierilor în Parlamentul European

Articolul următor
Sezonul estival va marca mai multe oportunități de călătorie spre destinații din Europa și Orientul Mijlociu de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), dar şi creşteri semnificative de frecvenţe pe mai multe destinaţii.

Unde zburăm în vară de pe Aeroportul Cluj. 65 de destinații în program

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share