Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laborator pentru analiza stării de bine din căminele UBB. Studenții: “O ducem rău”

Prin intermediul Laboratorului Digital Affective Technologies in Therapy and Assesment (DATA) și proiectului REThink Academy, Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat că realizează, în premieră națională, ecosistemul UBB Student Living Lab.

Un proiect demarat la Cluj propune evaluarea stării de bine la nivel emoțional a studenților în viața reală din cadrul campusurilor.

Prin intermediul Laboratorului Digital Affective Technologies in Therapy and Assesment (DATA) și proiectului REThink Academy, Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat că realizează, în premieră națională, ecosistemul UBB Student Living Lab.

“Proiectul presupune folosirea aplicației dedicate StudentMood, care permite evaluarea distresului emoțional și a altor parametri psihologici și comportamentali în cadrul comunității de studenți. Se utilizează feedback-ul interactiv, procese de cocreație și implicare colectivă pentru a înțelege dinamica distresului emoțional de-a lungul semestrelor.

În prezent, principalul proiect desfășurat în cadrul UBB Student Living Lab constă în monitorizarea continuă a sănătății mintale a studenților de anul I, prin folosirea metodei de eșantionare a experiențelor emoționale, a stilului de viață autoraportat, a comportamentelor (activitatea fizică) și măsurarea unor parametri fiziologici (variabilitatea ritmului cardiac) ale acestora.

Proiectul REThink Academy, împreună cu alte proiecte derulate în consorții internaționale, cum este World Mental Health – International Student Initiative coordonat de Universitatea Harvard, vor permite înțelegerea mai profundă a componentei afective a vieții de student din UBB.

În cadrul UBB Student Living Lab, Laboratorul DATA în colaborare cu Clinica Universitară Babeș-Bolyai PsyTech desfășoară constant proiecte de cercetare dedicate studenților, în cadrul cărora aceștia pot beneficia de intervenții inovative de suport în sănătate mintală și se pot implica în dezvoltarea, testarea și scalarea acestora”, a transmis conducerea UBB.

Noile taxe, motiv de discordie

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSSUB) a criticat, în martie, decizia Senatului Universitar de adoptare a regulamentului de taxe pentru anul de studii 2023-2024, care prevedea majorări, în cadrul mai multor facultăți, de până la 38,9% față de cele precedente.

OSSUB acuza faptul că municipiul Cluj-Napoca este unul dintre cele mai costisitoare orașe din țară raportat la costul de trai și chirii, lucru resimțit în rândul studenților. “Dorim să accentuăm instabilitatea produsă în rândul comunității studențești de către decizia adoptată. Putem afirma cu certitudine că majorarea taxelor de școlarizare va susține, într-o anumită măsură, creșterea ratei abandonului universitar.

Solicităm conducerii universității să ofere, la rândul său, mai multe facilități studenților, încât procesul didactic să fie mai calitativ, infrastructura didactică mai dezvoltată, condiții mai bune privind cazarea în căminele UBB și privind amenajarea și funcționarea cantinelor UBB pentru a putea motiva contribuția financiară semnificativă a studenților către universitate”, conform OSUBB.

“UBB are adesea unele din cele mai mici taxe prin raportare la universitățile din țară cu un rang academic similar, chiar după creșterea propusă, și printre cele mai mici taxe la cazarea în căminele studențești, ceea ce reflectă angajamentul UBB pentru excelența incluzivă”, a replicat conducerea instituției.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Centrele de comună Aiton, Săvădisla, Vultureni, satul Nădășelu (comuna Gârbău) din ZMC se află în al doilea inel de comune care înconjoară Cluj-Napoca.

Planwerk propune regenerarea “sateliților” Clujului

Articolul următor

SPEEDWELL își consolidează poziția pe segmentul logistic prin achiziția unui nou teren în Popești-Leordeni, destinat dezvoltării SPACEPLUS East

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share