Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri de la stat cu dedicație pentru Bistrița, Hunedoara și Harghita

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) va demara a doua rundă de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele de construire și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (PNIAS). 

Cele trei județe se află pe lista celor 10 din România care vor beneficia de bani suplimentari pentru investițiile de apă-canal.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) va demara a doua rundă de depunere a cererilor pentru proiecte de construire și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, finanțare asigurată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (PNIAS).

Ministrul Attila Cseke a specificat că această rundă va fi deschisă exclusiv județelor Bistrița-Năsăud, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți și Vrancea. Pentru toate aceste 10 județe, în urma repartizării tuturor sumelor pentru finanțarea obiectivelor de investiții care se încadrează în PNIAS, au mai rămas fonduri disponibile de 1,2 miliarde lei.

Ordinul ministrului prin care se aprobă demararea acestei noi sesiuni de depuneri de cereri de finanțare va intra în vigoare după trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Autoritățile locale din cele 10 județe vor avea la dispoziție, din 30 aprilie, timp de o lună, platforma digitală de investiții a MDLPA creată pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele de lucrări la rețelele de apă și canalizare.

“27% dintre unitățile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o rețea de apă, iar 57% nu beneficiază de canalizare, din acest motiv este nevoie de Programul Anghel Saligny”, a arătat ministrul. Prin PNIAS, Guvernul României, prin MDLPA, dispune de un buget de 65,5 miliarde lei, prin care asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Sume disponibile

  • Bistrița-Năsăud 158 milioane lei
  • Brăila 234 milioane lei
  • Constanța 78 milioane lei
  • Dolj 53 milioane lei
  • Galați 143 milioane lei
  • Harghita 122 milioane lei
  • Hunedoara 47 milioane lei
  • Ialomița 110 milioane lei
  • Mehedinți 191 milioane lei
  • Vrancea 96 milioane lei

Sursa: MLDPA

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Acord pentru conexiunea Drumului Expres Salonta (RO) şi Bekescsaba - Mehkerek (HU)

Articolul următor
La nivel național au fost 205 șantiere feroviare deschise în ianuarie unde se execută lucrări de întreținere și reparații, 133 șantiere de lucrări finalizate până în iulie, 72 de șantiere feroviare - lucrări în execuție.

TPF Inginerie a semnat contractele de consultanță și supervizare pentru cele două loturi de cale ferată dintre Lugoj și Timișoara Est au contracte de

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share