Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord pentru conexiunea Drumului Expres Salonta (RO) şi Bekescsaba – Mehkerek (HU)

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii și Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, au semnat marți, 4 martie 2023, la București, Acordul între Guvernul României și Guvernul Ungariei privind stabilirea conexiunii Drumului Expres Salonta (RO) și Békéscsaba – Méhkerék (HU).

 

Péter Szijjártó a subliniat că pentru Ungaria colaborarea cu România are o importanță strategică și importantă. Cauzele sunt comunitatea maghiară din România și comerțul dintre cele două țări, care anul trecut a depășit 12 miliarde de euro. România find a treia cea mai importantă piață de export pentru Ungaria.

 

„Prin acordul semnat astăzi ne-am asigurat că până în 2030 vom asigura și cea de-a patra conexiune dintre autostrăzile din Ungaria și drumurile expres din România”, a precizat reprezentantul Ungariei.

Sorin Grindeanu a mulțumit, la rândul său, pentru sprijinul dat de Ungaria pentru accederea României în Schengen.

„Legat de acordul de astăzi, face legătura pe partea românească la Salonta, din Drum Expres Arad-Oradea se merge spre graniţă la Salonta – este o lungime de aproape 10 km, de 9,8 km – dar acest drum expres de 10 km este parte a proiectului mare Arad – Oradea, nu sunt separate. Iarăşi, cum bine ştiţi, s-au descentralizat multe din proiectele de acest tip către autorităţile locale, iar acest proiect de Drum Expres Arad-Oradea, cu varianta aceasta de Salonta, de trecere a graniţei, se află în gestiunea autorităţilor locale – Consiliul Judeţean Bihor şi Consiliul Judeţean Arad. Noi suntem doar pe post de a finanţa aceste proiecte, ei le implementează. Undeva în vara acestui an vom avea acordul de mediu, din informaţiile pe care le avem, ceea ce-i un lucru dificil în România – şi cred că nu doar în România – şi, pe termenele pe care colegii din Bihor şi din Arad mi le-au transmis, undeva în octombrie se va finalizat proiectul tehnic, astfel încât să putem lansa în licitaţie execuţia până la sfârşitul acestui an. Termenul de finalizare a întregului proiect este 2026, deci mai repede de 2030, aşa că trebuie să ne gândim şi la următorul”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orhan Pamuk a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Timișoara ”Nu pot gândi viața fără cărți”

Articolul următor
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) va demara a doua rundă de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele de construire și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (PNIAS). 

Fonduri de la stat cu dedicație pentru Bistrița, Hunedoara și Harghita

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share