Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lucrările avansează la noua clădire Plecări Externe de la Aeroportul Internațional Timișoara

Aeroportul Internațional Timișoara are acum în lucru un nou terminal, ultramodern, pentru Plecări Externe, iar constructorul își va putea respecta termenul din contract pentru finalizarea lucrărilor. Chiar dacă a existat o întârziere, aceasta a fost recuperată, acum dificultatea operațiunilor va fi mai scăzută.

Cea mai dificilă fază a proiectului, partea subterană a clădirii, care a și presupus operațiuni mai dificile de realizare, cu turnare a unui volum mare de beton, a fost depășită. Contractul a reintrat în grafic, acum s-a ajuns la 11% din total, dar partea ulterioară va fi mai ușor de pus în practică, aceasta și pentru că firma constructoare va lucra cu segmente prefabricate.

„Felicit compania care realizează acest proiect pentru aeroport. Sunt toate șansele, făcând lucrurile de fundație și ieșind din pământ, ca termenele pe care și le-au asumat prin contract, și anume sfârșitul acestui an, să fie respectate. Trebuie să știm că POIM, pe zona aviație, se încheie în acest an, până atunci trebuie să terminăm. Voi veni periodic pe șantier.”, a declarat Grindeanu.

Constructorul, societatea Concelex, confirmă că se va încadra în termen.

„Am ieșit din pământ. Tunelul de subtraversare este finalizat, acum lucrăm la partea de montaj stâlpi. O să trecem la finalizarea rampei, pe partea de descărcare de bagaje la terminalul de sosiri. Am lucrat în condiții destul de grele de iarnă, de frig, de ploaie”, spune reprezentantul societății constructoare.

Grindeanu spune că și restul proiectelor realizate cu fonduri europene la aeroport merg bine.

Noul terminal Plecări Externe va avea 12.000 de metri pătrați, șase filtre de securitate, 18 ghișee de check in și șase porți de scanare automată a documentelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara va avea un nou Plan Urbanistic General după 20 de ani

Articolul următor
Ministerul Finanțelor (MF) a publicat cadrul obligațiunilor verzi al României, document de referință pentru emiterea acestora la nivel suveran pentru finanțarea cheltuielilor aferente proiectelor care contribuie direct la îndeplinirea obiectivelor de mediu și de dezvoltare durabilă ale României. 

Gulermak - Dogus 1-0. Contestația la metroul de Cluj a fost respinsă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share