Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șomaj stabil în județul Bihor

La sfârșitul lunii martie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă  (AJOFM) Bihor erau înregistrați 2.933 de șomeri (dintre care 1.537 de femei), rata șomajului fiind de 1,25% .

Indicatorul rata șomajului a rămas la aceeaşi valoare ca şi luna precedentă respectiv 1,25 %.

Din totalul de 2.933 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.079 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.854 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.141  de șomeri provin din mediul rural și 792 sunt din mediul urban.

Structură

„Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (29%), urmați de cei cu studii gimnaziale (23%), iar 2% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 23% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 12%, iar cei cu studii superioare reprezintă 11%”, informează Bekesi Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 27% persoane foarte greu ocupabile, 28% greu ocupabile, 28% mediu ocupabile, iar 17% sunt persoane ușor ocupabile.

„Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a explicat șeful AJOFM Bihor.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Românii își suplimentează veniturile cu joburi de weekend și part time

Articolul următor

Terminalul DP World de lângă Aiud înseamnă aducerea a 4-5 mări în centrul României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share