Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalul „Oul de Paști” la Drăgoteni

Joi, 13 aprilie 2023, la Drăgoteni, comuna Remetea, județul Bihor, a avut loc ediția a 26- a Festivalului „Oul de Paști”.

Copii, din mai toate comunele din zona Beiușului, au lăsat telefonul și rețelele sociale ca să se întreacă la încondeiat de ouă de Paști, la cântat de pricesne, la bătut toaca, la desene pe teme religioase sau la costume tradiționale.

Iată cum, un mic sat al Bihorului, Drăgoteni, prin grija gospodarilor săi, de ieri și de astăzi, devine pentru o zi centrul tradițiilor populare de Paști, iar lecția pe care ne-o dă acest exemplu este aceea că șansa de conservare a comunităților mici este tocmai grija în a-și păstra obiceiurile și datinile.

Orașele oferă poate slujbe mai bine plătite, dar nu și legătura cu istoria acestui neam, pe care o avem prin aceste tradiții.

Lista lungă a invitaților, lista încă și mai lungă a participanților, cei peste 70 de copii care s-au întrecut în cadrul festivalului, vremea de afară, apropierea sărbătorilor, toate au făcut din ziua aceasta una specială.

La reușita festivalului și-au adus o contribuție deosebită Stelian Copil – actualul primar al comunei, precum și  Adrian Ștefănică – fostul primar din Remetea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțare de la CNI de 24 milioane de lei pentru Ambulatoriul din Aleșd

Articolul următor

Primăria Timișoara face strategie de specialitate. Funcționarii vor fi școliți, iar cetățenii ajutați să se implice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share