Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare de la CNI de 24 milioane de lei pentru Ambulatoriul din Aleșd

Joi, 13 aprilie 2023, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru o nouă investiție în județul Bihor. Este vorba de lucrări privind relocarea Ambulatoriului de pe lângă Spitalul Orășenesc din Aleșd.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a subliniat importanța  acestei investiții prin care se va crește calitatea serviciilor medicale în zona Aleșdui, o dorință veche a comunității locale.

Ce prevede proiectul

Proiectul vizează reabilitarea și dotarea unei clădiri în vederea creșterii calității serviciilor medicale și a gradului de accesibilitate a populației deservite la standardele impuse de normele europene. Clădirea de pe str. Bobâlna, nr. 23-25. va suferi intervenții privind consolidarea elementelor și ansamblului structural (inclusiv șarpanta și sistemul de hidro- izolație, respectiv termoizolație a acoperișului de tip terasă), desfaceri și recompartimentări interioare sau lucrări reabilitare termică. De asemenea se va interveni în cazul instalațiilor de încălzire, climatizare și ventilare, electrice și sanitare și se va monta un sistem de automatizare și control.

Clădirea va fi accesibilă inclusiv pentru persoanele cu dizabilități fiind prevăzută montarea unei platforme înclinate (lift mobil).

Funcțiunile noii clădiri destinate Ambulatoriului Spitalului Orășenesc din Aleșd vor fi următoarele:

  • Zona de radiologie prevăzută cu computer tomograf, aparat de radiologie și mamograf;
  • Compartiment Recuperare, Medicină fizică și Balneologie;
  • Laborator de Analize Medicale;
  • Cabinete de Medicină internă, Pediatrie, Ginecologie, Chirurgie, Neurologie, Psihologie, Oftalmologie, Psihiatrie, Diabet, Endocrinologie, Cardiologie și ORL

Prin proiect, pe lângă relocarea echipamentelor medicale din actualul Ambulatoriu, este prevăzută și dotarea cu echipamente precum ecografe pentru medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie și cardiologie, mamograf digital, aparat de radiologie digital, computer tomograf, defibrilator, electrocardiograf, paturi de consultație, microscop etc.

Ministerul Dezvoltării asigură finanțarea necesară, în valoare de 24 milioane de lei pentru această investiție.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drumul Expres Arad – Oradea, în etapa de proiectare

Articolul următor

Festivalul „Oul de Paști” la Drăgoteni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share