Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Babeș-Bolyai a intrat în programul internațional Being

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj este implicată în InIm Institute, parte a programului Being, inițiativă internațională pentru sănătatea mintală a tinerilor.
Noul consorțiu și-a propus să dezvolte un sistem pentru menținerea sănătății mintale în România | Foto: InIm Institute

Universitatea clujeană este partener într-un program internațional inovator  în domeniul sănătății mintale a tinerilor.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj este implicată în InIm Institute, parte a programului Being, inițiativă internațională pentru sănătatea mintală a tinerilor. Programul susține cercetarea și inovația în 13 țări. Acesta este găzduit de Grand Challenges Canada în parteneriat cu Fundația Botnar, United for Global Mental Health, Global Affairs Canada și National Institute for Health and Care Research.

Programul își propune să identifice organizațiile care se ocupă cu programe pentru sănătatea mintală a tinerilor. InIm a inițiat formarea unui consorțiu alături de UBB – Departamentele de sănătate publică și de psihologie clinică şi psihoterapie; Global Development; Asociația de Psihoterapie Pozitivă; Evo Cariera; Observatorul Român de Sănătate; Federația Tinerilor Clujeni.

Elementul cheie al proiectului constă într-o cercetare menită să identifice nevoile și oportunitățile la nivelul întregului sistem din România și să implice principalii actori interesați de sănătatea mintală (organizații, grupuri formale și informale sau instituții cheie) în o acțiune amplă de dezvoltare a unui sistem pentru menținerea sănătății mintale.

Tehnologia, folosită pentru sănătatea mintală

„Acest proiect reprezintă o nouă manifestare evidentă a implicării noastre în comunitate, dar și a interesului real pe care UBB îl acordă politicilor consistente de sănătate publică. Parteneriatul vine să completeze inițiativele derulate sub egida programului UBBMed, constituit pentru coagularea și coordonarea politicilor publice și cercetării avansate în domeniul sănătății”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

UBBMed este focalizat pe cercetare avansată, care să ducă la aplicații inovative în paradigmele unor abordări validate științific, în contextul tehnologiilor și al analizelor de tip inteligent (big data, machine learning, inteligență artificială). În martie a fost demarată prima fază a proiectului Being România, care s-a concentrat pe activități de planificare strategică a proiectului.

A doua etapă constă în analiza contextuală a sănătății mintale în rândul tinerilor din țară. Consorțiul își propune să identifice factorii care influențează sănătatea mintală a tinerilor și să analizeze contextul național în această privință. Ulterior, analiza va reprezenta o bază importantă în etapele următoare de consultare și implicare a partenerilor.

„Being România este un proiect național de cercetare, inovare și advocacy ce implică tinerii în crearea unui sistem în care să se simtă bine, împliniți și motivați. Proiectul Being este o invitație la o reflecție colectivă a ceea ce definește rolul și impactul sănătății mintale în dezvoltarea viitorului unei națiuni”, afirmă Simona Baciu, fondatoarea InIm.

Prin intermediul proiectului Being România, InIm Institute își propune să obțină o analiză solidă care să stea la baza viitoarelor proiecte menite să sprijine tinerii din România în dezvoltarea lor, atât mintală, cât și educațională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă 10 contracte prin PNRR, în valoare de circa 63 de mil. lei, pentru Oradea

Articolul următor

Sute de locuri de muncă pentru arădeni la Târgul locurilor de muncă ARJOB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share