Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romstal își face showroom și depozit la Turda

Proiectul Romstal, întocmit de biroul de arhitectură ATD der Plan Florești, prevede o hală de comerț cu spațiu expozițional, cort de depozitare, amenajări exterioare pe 6.000 mp
Enrico Perini a început să creeze rețeaua de distribuție acum 27 de ani | Foto: Romstal

Distribuitorul de echipamente de instalații pentru construcții a primit aviz favorabil din partea Comisiei de urbanism a județului Cluj.

Proiectul Romstal, întocmit de biroul de arhitectură ATD der Plan Florești, prevede o hală de comerț cu spațiu expozițional, cort de depozitare, amenajări exterioare pe 6.000 mp, conform Media 9. Proiectantul a precizat că hala va avea ieșire la Drumul Național 15, între Turda și Câmpia Turzii, soluție avizată de Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).

Reprezentanții comisiei au propus clarificarea statutului parcelei și a celor învecinate, teren care îl consideră balneologic, spre deosebire de proiectant, care îl socotește drept zonă industrială, fostă zonă agricolă în trecut, aici fiind serele din Turda.

“În 2023 va fi dat în folosință lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, astfel că tot traficul se va muta aici de pe DN 15. Sunt surprins că mai sunt investitori care vor să deschidă afaceri la DN, multe dintre business-urile aflate la DN între Sebeș și Sibiu au dispărut după darea în folosință a autostrăzii”, a spus Vlad Negru, membru al Comisiei de urbanism.

Au renunțat la “Șapca lui Ceaușescu”

Acum doi ani, Romstal a vândut clădirea “Șapca lui Ceaușescu” din Cluj-Napoca (5.200 mp), în acel spațiu instalându-se distribuitorul de biciclete Maros Bike. Prețul de vânzare vehiculat pentru clădirea fostului showroom de instalații din cartierul Mărăști, organizată pe cinci niveluri, era 2,5 milioane de euro.

Spațiul este situat pe o arteră principală de circulație a Clujului, Aurel Vlaicu, având un bun vad pietonal. Clădirea a fost construită în 1985, dorindu-se a fi post de control pentru Miliţia Rutieră, apoi a devenit magazin de mobilă și bufet de cartier, cu jocuri mecanice.

Între timp, Romstal și-a deschis un showroom pe str. Frunzișului (varianta Zorilor – Mănăștur), iar în județ are și alte două în franciză, la Dej – HTS Instal și la Turda – GP Instal. Romstal Imex avea afaceri de 1 miliard de lei în 2021, înregistrând un profit net de 80 de milioane, cu 1.122 de salariați.

Asociații săi erau Perini Lang Holding (România) – 51%, Framan (Italia) – 40%, Gavril Henter – 9%. Grupul era organizat în divizii specializate: Thermo, Hydro, Sanni, Electro și Ceramic. Enrico Perini a început afacerea în România, în 1992, prin vânzarea de calorifere, în 1996 a demarat rețeaua de distribuție, iar în 2007 a vândut Romstal Leasing, cu 70 de milioane de euro, fondului de investiții belgian KBC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

5 to go se apropie de pragul de 500 de cafenele și a atins o notorietate de 72% la nivel național

Articolul următor

Cine sunt angajatorii de la ARJOB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share