Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inelul Rutier Metropolitan al Oradiei va fi finanțat prin Programul „Anghel Saligny”

În această săptămână, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru realizarea Inelului Rutier Metropolitan.

„Din programul guvernamental Anghel Saligny ar urma să se asigure 40 milioane de euro pentru cofinanțarea noului drum, diferența urmând să fie asigurată din bugetele Consiliului Județean Bihor și Primăriei Oradea. În funcție de valoarea contactată a lucrărilor, contribuția din bugetele locale ar putea fi de 10 – 12 milioane euro”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Structură

Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Tronsonul cuprins între Oșorhei și Băile Felix a fost atribuit firmei care a câștigat licitația, respectiv PORR Construct. Joi, 27 aprilie, s-a dat ordinul de începere a serviciilor de proiectare, documentația urmând a se finaliza până la vară, după care va începe execuția lucrărilor propriu-zise.

În ceea ce privește sectorul de drum cuprins între Băile Felix și Nojorid, acesta este în etapa de evaluare a celor 7 oferte depuse. În perioada următoare va fi desemnat un câștigător.

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și Primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
A fost dat startul înscrierilor pentru FAB Stage (Fashion & Beauty) de la Neversea Festival.

Zonă de fashion & beauty la Festivalul Neversea

Articolul următor

Simpozion Național de Management Administrativ și Financiar Universitar la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share