Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii români din diaspora se pot înscrie gratuit în șase tabere din România

Start la înscrieri pentru „Taberele ARC” 2023 – peste 5 000 de tineri români care trăiesc în afara țării sunt așteptați în șase locații pitorești din România.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului, anunță lansarea celei de a XIV-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor și tinerilor români din diaspora și din comunitățile istorice.

„Sunt bucuros că lansăm Programul «Taberele ARC pentru anul 2023, derulat sub egida marii personalități a lui Dimitrie Onciu, un proiect pe care echipa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni îl pregătește cu mult suflet pentru tinerii din afara țării. Am ajuns la cea de a XIV-a ediție, cea mai amplă de până acum, luând în considerare numărul de tineri care vor beneficia de o experiență de neuitat în țara mamă – nu mai puțin de 5 000”, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

Prin intermediul Taberelor ARC, participanții vor lua parte la o serie de activități prin care să redescopere România, să-și exerseze abilitățile de comunicare în limba română și să-și îmbogățească cunoștințele de cultură și civilizație românească.

Locații

Taberele ARC 2023 se vor desfășura în perioada iulie –august, în serii consecutive de câte șapte zile, în următoarele locații:

  • Oglinzi, jud. Neamț, în perioada 03 iulie – 21 august 2023;
  • Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud, în perioada 03 iulie – 28 august 2023;
  • Sulina, jud. Tulcea, în perioada 03 iulie – 28 august 2023;
  • Codrii de Aramă, jud. Botoșani, în perioadele 03 iulie – 31 iulie 2023 și 14 august- 28 august 2023;
  • Căprioara, jud. Hunedoara, în perioada 03 iulie – 07 august 2023;
  • Săcelu, jud. Gorj, în perioada, 03 iulie – 07 august 2023.

Organizatorii vor suporta cheltuielile de cazare şi masă pentru toţi participanții din cele șase tabere. De asemenea, DRP va organiza şi va suporta transportul pentru participanţii din comunităţile istorice, precum şi cheltuielile de transport din Bucureşti până la tabere şi retur pentru grupurile participante din diaspora.

Înscrierile românilor din diaspora se pot face până la data de 11 mai 2023, la misiunile diplomatice sau direct la DRP, la următoarea adresă de e-mail taberearc@dprp.gov.ro.

Pentru locurile alocate participanţilor din comunităţile istorice, înscrierea este realizată cu ajutorul misiunilor diplomatice și al mediului asociativ.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ANUNȚ FINALIZARE PROIECT SEMAGRO STAR SRL

Articolul următor
Evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară (MJEAP) Maramureș, instituție subordonată Consiliului Județean.

Ruta muzeelor în aer liber s-a lansat la Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share