Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea Colegiului Ortodox Cluj, finalizată de MIS Grup. Cum arată acum

Anunțăm finalizarea lucrărilor de modernizare a Colegiului Ortodox din Cluj-Napoca (COCN) , un proiect prin care peste 400 de elevi se vor bucura de accesul la o infrastructură educațională aliniată standardelor europene curente
Constructorul din Bistrița a realizat termoizolarea imobilului și înlocuirea integrală a instalațiilor | Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Investiția de 3,2 milioane de euro de la Cluj-Napoca a fost realizată din fonduri europene.

“Anunțăm finalizarea lucrărilor de modernizare a Colegiului Ortodox din Cluj-Napoca (COCN) , un proiect prin care peste 400 de elevi se vor bucura de accesul la o infrastructură educațională aliniată standardelor europene curente”, au informat reprezentanții constructorului din Bistrița-Năsăud.

Printre obiectivele proiectului s-a aflat extinderea clădirii principale a COCN și construirea unei noi săli de sport, un obiectiv vital care include și crearea unui nou atelier de pictură, o sală de muzică și cinci laboratoare moderne.

În urma acestor modernizări, școala și sala de sport beneficiază acum de centrale de tratare a aerului, sistem complet de management al clădirilor, sistem de alarmare la incendiu, sistem de încălzire centralizată, corpuri de iluminat cu led, sistem de sonorizare, lift de persoane.

“Dezvoltarea unor facilitați menite să sprijine persoanele cu dizabilități reprezintă un prim obiectiv îndeplinit cu succes. Am realizat un cabinet medical, un grup sanitar pe fiecare etaj, rampe, un ascensor adecvat pentru scaune rulante”, potrivit MIS Grup.

56 de panouri solare și fotovoltaice

Creșterea eficienței energetice a unității s-a concretizat în instalarea a 40 de panouri fotovoltaice și 16 solare pentru producerea de energie caldă și apă; termoizolarea imobilului și înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire; echiparea fațadelor cu parasolare exterioare și interioare.

Municipalitatea clujeană a început, în martie, procedura de recepție la COCN. Școala are acum 16 săli de studiu (5 sunt laboratoare), sală multifuncțională, bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură, cabinet medical.

Toate sălile sunt dotate cu echipamente didactice și informatice. Contractul de execuție s-a ridicat la 15,8 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată. Proiectul a beneficiat de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa de îmbunătățire a infrastructurii educaționale.

MIS Grup este unul dintre cei mai mari constructori din Bistrița-Năsăud, cu 200 de angajați și lucrări publice sau private în mai multe județe din România. Printre proiectele sale aflate în execuție sunt sălile polivalente din Brașov și Suceava.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ziua părinților adoptivi, la Zoo Oradea. Capibara, cel mai adoptat animal

Articolul următor

Parcul fotovoltaic din Sebiș, legat de stația de transformare a E-Distribuție Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share