Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EVENIMENT ENERGYNOMICS: “Eficiență energetică pentru tranziție energetică” – Brașov

București, 8 mai, 2023 La datele de 11 și 12 mai 2023, la Hotel Ambient din Brașov, Energynomics, Fondul Român pentru Eficiența Energiei (FREE) și Direcția pentru Eficiență Energetică (DEE) din cadrul Ministerului Energiei organizează primul eveniment din campania de informare și conștientizare din cadrul proiectului “Eficiență energetică pentru tranziția energetică”, un proiect finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin EEA și Granturile Norvegiene 2014-2021.

Mai mult decât o conferință standard, evenimentul include sesiuni de pregătire susținute de experți recunoscuți și permite un grad ridicat de interactivitate între cei prezenți: profesioniști din direcțiile tehnice din cadrul primăriilor, consiliile locale și județene, regii, companii publice pentru servicii de utilități, precum și manageri energetici, auditori energetici, furnizori de soluții și echipamente pentru măsuri de eficiență energetică și producerea energiei din surse regenerabile, experți financiari, consultanți, studenți. Accesul va fi gratuit, dar locurile vor fi limitate! Sunteți invitați să vă înscrieți aici: https://www.energynomics.ro/inregistrare-conferinta-brasov

Agenda – 11 mai 2023

09:30 – 10:00 Înregistrarea participanților

10:00 – 10:05 Introducere

10:05 – 10:20 Allen Coliban, Primarul Municipiului Brașov (tbc)

10:20 – 11:30 SESIUNE 1: Colaborare pentru finanțarea proiectelor energetice

Colaborarea public-privat pentru orașe sustenabile * Oportunități, obstacole, soluții * Digitalizarea pentru administrațiile publice și companii * Integrarea serviciilor * Managementul deșeurilor * Economia circulară

  • Adrian Ghiță, Director Executiv, Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE
  • Simion Crețu, Director general Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru (tbc)
  • Camelia Rață, Inginer, manager energetic pentru localități
  • Sebastian Staicu, Structured and Sustainable Finance BCR
  • Roxana Mircea, Managing Partner REI Grup
  • Mihai Popescu, Product manager Huawei

11:30 – 11:45 Pauză de cafea

11:45 – 12:00 Cristian Ilie, Director Direcția Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei

12:00 – 13:20 SESIUNE 2: Surse de eficiență energetică

Generare de energie verde * Soluții pentru mobilitatea urbană și inter-urbană * Mobilitatea electrică și infrastructura necesară * Încălzire centralizată * Renovarea clădirilor

  • Areta Rîpeanu, Sales Manager Lapp România
  • Răzvan Ilie, Area Sales Volt
  • Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe
  • Mihai David, Președinte COGEN România

13:00 – 14:00 Prânz și socializare

15:00-16:00 Sesiune de pregătire. Surse și scheme de finanțare a proiectelor de eficiență energetică – Trainer / lector: Adrian Ghiță, Director Executiv al Fondului Român pentru Eficiența Energiei (FREE)

 

Agenda – 12 mai 2023

09:00 – 09:30 Înregistrarea participanților

09:30-11:00 Sesiune de pregătire Eficiență energetică și tranziție energetică în domeniul UAT

Trainer / lector: Dr. Corneliu Rotaru, senior expert energy efficiency

11:00 – 11:30 Pauză de cafea

11:30-13:00 Sesiune de pregătire Eficiența energetică, de la oportunitate la realitate

Trainer / lector: Dr. Andrei Ceclan, profesor, senior energy consultant

Evenimentul Eficiență energetică pentru tranziție energetică – Brașov este primul din campania de informare “Eficiență energetică pentru tranziția energetică”, un proiect finanțat de Innovation Norway prin Granturile Norvegiene 2014-2021.

Obiectivul proiectului este creșterea nivelului de informare și conștientizare al publicului larg, al profesioniștilor din industrie și autorități publice cu privire la eficiența energetică și energia regenerabilă. Proiectul ”Eficiență energetică pentru tranziția energetică” a debutat în luna martie 2023 și va fi implementat până la finalul anului. În vederea atingerii obiectivului propus, în cadrul proiectului vor fi dezvoltate activități de informare, comunicare, și training pentru a crește nivelul de expertiză al practicienilor în domeniul energetic și a nivelului de responsabilizare a factorilor de decizie din cadrul autorităților publice și companiilor din România. Rezultatul propus îl constituie contribuția acțiunilor proiectului la facilitarea îmbunătățirii comportamentul de consum energetic al consumatorilor industriali și casnici prin acțiuni care să contribuie la tranziția energetică, prin măsuri de eficiență energetică și integrarea în mixtul de consum a energiilor regenerabile.

Campania de conștientizare va consta în patru tipuri de activități – 1. Conferințe, 2. Cursuri de formare pentru eficiență energetică și energii regenerabile, 3. Școală de vară, 4. Campanie mediatică privind energia regenerabilă și eficiența energetică.

Resursele pentru acest proiect vor fi asigurate parțial prin intermediul sprijinului financiar oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin EEA și Granturile Norvegiene, la care se adaugă cofinanțarea din partea partenerilor. În perioada următoare, mai sunt programate 4 conferințe în patru orașe, după cum urmează: Oradea (20-21 iunie), Constanța (14-15 septembrie), Iași (19-20 octombrie) și București (16-17 noiembrie). Până la sfârșitul anului, campania media va contribui la creșterea gradului de conștientizare și de implicare a consumatorilor din mediul public și privat, la nivel individual și de companie prin proiectele implementate viitoare.

În același timp, accesul la un plus de cunoștințe și instrumentele diseminate în cadrul cursurilor și Școlii de vară (10-14 august) va îmbunătăți numărul și competențele persoanelor interesate și disponibile pentru comunicarea pe teme de eficiență energetică și energie regenerabilă.

Pagina de eveniment este disponibilă aici: https://www.energynomics.ro/eveniment-energynomics/eficienta-energetica-pentru-tranzitie-energetica-brasov/

Persoana de contact: Raluca Găleată, raluca.galeata@energynomics.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Transilvania (BT) Cluj a anunțat un profit net record pentru primul trimestru, conform Goldring.

Profit record la Banca Transilvania. Dublu față de acum un an

Articolul următor
Lasselsberger Ceramics România (LCR), deținătorul brandului CESAROM și unicul producător local de plăci ceramice, anunță punerea în funcțiune a noii linii destinate rectificării gresiei și faianței, în urma unei investiții de 1 milion de euro.

Nouă linie de rectificare, de 1 milion de euro, la fabrica Sanex

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share