Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Profit record la Banca Transilvania. Dublu față de acum un an

Banca Transilvania (BT) Cluj a anunțat un profit net record pentru primul trimestru, conform Goldring.
Activitatea băncii din Cluj este bine văzută de către intermediarii pieței de capital | Foto: BT

Cea mai mare societate bancară din România și-a prezentat activitatea de început de an.

Banca Transilvania (BT) Cluj a anunțat un profit net record pentru primul trimestru, conform Goldring. BT a raportat un profit net de 837 milioane lei, mai mult decât dublul celui de anul trecut.

Veniturile operaționale au fost mai mari cu 34,3%, ajutate în principal de veniturile nete din dobânzi de 1,24 miliarde de lei, în creștere cu 272 de milioane față de perioada similară a anului trecut”, remarcă brokerii mureșeni.

“În același timp, cheltuielile operaționale au fost mai mici spre deosebire de T1 2022, datorită rezultatului din „ajustări de depreciere, pierderi așteptate pentru active financiare care nu sunt evaluate la valoarea justă prin contul de profit și pierdere” (+45 milioane lei față de -142 milioane).

Activele BTau ajuns la 147,9 miliarde de lei. În primul trimestru din 2023 au fost acordate 60.000 de credite, valoarea celor nou acordate fiind în creștere cu 5,3% față de perioada similară a anului trecut.

BT a mai informat investitorii cu privire la decizia Consiliului de Administrație, prin care a decis răscumpărarea a maximum 1 milion de acțiuni proprii la un preț minim egal cu prețul din piață de la Bursa de Valori București și un preț maxim de 30 de lei”, potrivit Goldring.

Noi cumpărături, în vizor

“Venitul net din dobânzi al băncii în T1 2023 a fost de 1,03 miliarde lei, în creștere cu 27% față de primul trimestru din 2022. Venitul net din taxe și comisioane a crescut cu 15% în T1 2023 (251 milioane lei), pe fondul creșterii activității BT.

Depozitele clienţilor au crescut până la 126,8 miliarde lei la nivelul grupului BT, dintre care 82,6 miliarde economiile persoanelor fizice, iar 44 de miliarde, depozitele companiilor”, potrivit BRK Financial.

“Credem în continuare în capacitatea BT de a performa în perioada următoare și ne așteptăm la surprize plăcute din partea acesteia, poate chiar noi achiziții în domeniu. De altfel, Omer Tetik, directorul general al BT, a declarat că banca are planuri pentru creșterea cotei de piață.

Sigur, creșterea cotei de piață poate fi realizată prin metode diverse, însă în condițiile actuale ale concurenței în domeniu, o metodă mai facilă ar fi preluarea unor entități care au deja o anumită cotă de piață”, conform casei clujene de brokeraj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Infrastructura, educația și sănătatea, în paralel cu strategia de digitalizare, investiții ale CJ Cluj

Maria Forna: “Cu dosarul cu șină și semnătura fizică vom pierde multe fonduri europene”

Articolul următor

EVENIMENT ENERGYNOMICS: “Eficiență energetică pentru tranziție energetică" – Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share