Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Claudiu Stan, Managing Partner Empero by Mobiprod: “Esența locației este transmisă prin amenajare, iar mobilierul la comandă se poate mula după orice nevoie.”

Când vine vorba de HoReCa, amenajarea corespunzătoare a unui spațiu influențează experiența clientului, iar alegerea pieselor potrivite de mobilier poate decide succesul unui business, fie el restaurant, hotel, cafenea și altele. Mobilierul și finisajele create în concordanță cu brandul și elementele care îl reprezintă ajută la transmiterea mesajului dorit, de la o primă privire a clientului. Paleta de culori, designurile moderne sau vintage și stilul ales vor contribui la o atmosferă care va face localul să fie recognoscibil. Optarea pentru un mobilier la comandă devine treptat cea mai întâlnită decizie, datorită flexibilității în design și calității excelente garantate.

Cu peste 500 de proiecte finalizate cu succes și peste 30 de ani de experiență, producătorul clujean Empero by MobiProd este cunoscut pentru piesele de mobilier premium la comandă. Aducând la viață restaurante, cafenele, pub-uri sau hoteluri, aceștia realizează proiecte de succes, în care atenția la detalii este prioritatea numărul 1. De la concept și până la montaj, Empero sunt constant alături de client pentru a garanta rezultate impecabile.

Am avut oportunitatea de a discuta cu reprezentanții Empero by MobiProd despre proiectele lor, despre avantajele mobilei la comandă în raport cu cea achiziționată direct din magazin și despre procesul de amenajare a spațiilor din industria HoReCa.

Care sunt principalele caracteristici ale amenajării unui spațiu cu mobilier la comandă, atunci când vorbim despre nevoile specifice din HoReCa?

Pentru industria aceasta, un proiect realizat cu mobilă la comandă aduce, practic, o arie foarte largă de variante de design. Începând de la materialele selectate, paleta de culori și finisajele care pot avea orice specificație dorită de client, mobilierul personalizat nu are limite. Îmbinarea esteticului cu o funcționalitate smart ar trebui să fie mereu o prioritate. Designerii știu cât de mult contează ca recepția unui hotel să fie impecabilă sau ca amenajarea unui restaurant să creeze atmosfera perfectă pentru client.

În HoReCa întâlnim diverse spații cu funcții specifice, cum ar fi recepțiile, barurile, diversele piese de mobilier specifice pentru restaurante, spațiile de depozitare și altele, pentru care există cerințe speciale care se pot îndeplini doar prin comandarea mobilierului necesar. În amenajare, mobila la comandă a devenit alegerea ideală. Optând pentru ea, o locație va reflecta viziunea brandului.

Proiectele Empero primesc un feedback bun atât din partea clientului, cât și din partea consumatorilor finali. Am văzut cum oamenii care vin în cafenelele, restaurantele, hotelurile și alte locații amenajate de noi au fost plăcut surprinși de design și au revenit. De exemplu, Empero stă în spatele amenajării restaurantelor Chios, Klausen Burger, Zama sau Marty City. Am lucrat și cu cafenelele cele mai cunoscute sau hotelurile de lux din Cluj-Napoca. Noi credem că amenajarea inteligentă este cel mai sigur mod de a fideliza clienții din HoReCa.

Care sunt avantajele alegerii mobilei la comandă?

Flexibilitatea, creativitatea fără limite, utilitatea garantată și calitatea aș zice că sunt câteva avantaje. Datorită flexibilității oferite de mobila la comandă, un spațiu poate fi construit astfel încât să spună o poveste, să se plieze pe imaginea brandului și să fure privirile clienților, dorindu-și să revină în acea locație. Atunci când achiziționezi mobilă din comerț, de exemplu, flexibilitatea și exprimarea liberă dispar. Cumperi produse finale prin care riști ca proiectul tău să nu arate omogen, legat, gândit cu atenție. Mobila personalizată, în schimb, poate fi ajustată în dimensiuni, compartimentare, culori, stil, tocmai pentru a se potrivi 100% cu imaginea brandului tău. Fie că vorbim de o atmosferă industrială, clasică sau high-end, este important ca locația să transmită asta din tavan și până în podea.

De asemenea, durata lungă de viață și rezistența pieselor la comandă sunt garantate, având siguranța că lemnul a fost tratat în mod adecvat și că accesoriile sunt de calitate. Un alt aspect important îl constituie atenția la detalii și libertatea de a face decizii asupra fiecărui mic amănunt din proiect. În comerț, diverse elemente ca mânerele și alte accesorii nu sunt modificabile. În schimb, dacă faci alegerea de a comanda mobila, ai parte de expertiza unor profesioniști în domeniu, iar alături de designeri suntem capabili să creăm proiecte frumoase.

Care este durata unui proiect de amenajare prin mobilier la comandă?

În mod clar, durata procesului de amenajare va varia în funcție de complexitatea proiectului și de cerințele designerului. De la client la client, durata proiectelor a variat mereu, dar se fac estimări pe care le oferim după discuțiile despre nevoile și dorințele clientului. Stabilim împreună planul și ne asigurăm că fiecare pas este conform cu ceea ce s-a discutat în prealabil.

Ce ne oferă mobila la comandă din punctul de vedere al materialelor utilizate?

Mobila la comandă vine cu o gamă largă de materiale din care se poate alege. Alegerea lemnului, de exemplu, este și ea un proces important. Analizăm avantajele unui material în raport cu altul și luăm decizia cea mai bună atât pentru design, cât și pentru utilitate, durată de viață și așa mai departe. La Empero punem accentul pe utilizarea unor materiale de calitate foarte înaltă, iar lista de opțiuni nu este deloc una restrictivă. În proiectele noastre utilizăm MDF furniruit, MDF vopsit și polisat, lemn masiv precum stejarul, nucul american, fagul, frasinul sau paltinul, dar și materiale compozite (Corian, Hi Macs, Kerrock) sau HPL compact.

Permițând construcția celor mai complexe proiecte, mobilierul la comandă devine treptat opțiunea cea mai căutată când vine vorba de amenajarea spațiilor. Oferind libertate în exprimare, calitate, rezistență și multe altele, mobila personalizată poate să transmită cu succes mesajul unui brand.

Despre Empero by MobiProd:

Empero by MobiProd vine cu o expertiză construită în mai bine de 30 de ani de experiență și 500 de proiecte finalizate cu succes. Empero se ocupă cu producția de mobilier la comandă, realizat la cel mai înalt nivel de calitate, desfășurându-și activitatea atât pe teritoriul României, cât și în afara țării. Pentru mai multe detalii legate de aceștia, poate fi accesat site-ul Empero by MobiProd sau paginile de Facebook și Instagram.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anunț finalizare proiect FITO GEO COMPACT S.R.L.

Articolul următor

Între 9 și 12 mai are loc Pack Show, singura expoziţie de packaging din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share