Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electricienii în devenire au vizitat sediul Electrogrup

Noi susținem viitoarele generații de electricieni și ne asigurăm că le suntem aproape de-a lungul parcursului educațional”, au motivat reprezentanții Electrogrup primirea tinerilor de la CTE.
Tinerii de la CTE vor avea acces în sediul companiei de-a lungul întregului parcurs educațional | Foto: Electrogrup

Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic Energetic (CTE) au efectuat o vizită la sediul companiei de infrastructură din Cluj-Napoca.

“Noi susținem viitoarele generații de electricieni și ne asigurăm că le suntem aproape de-a lungul parcursului educațional”, au motivat reprezentanții Electrogrup primirea tinerilor de la CTE. Evenimentul de la sediul companiei a avut loc în cadrul zilei porților deschise.

Electrogrup face parte din E-Infra, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de companiile Nova Power & Gas, Netcity Telecom, Direct One, WESEE, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

CTE pregăteşte elevii de liceu şi şcoală de arte şi meserii într-o gamă variată de specializări. La liceu, pe lângă diploma de bacalaureat, absolvenţii primesc diplomă de tehnician recunoscută în Uniunea Europeană în specializările instalaţii electrice, electrotehnică şi automatizări.

La școala de arte şi meserii elevii sunt pregătiţi ca electrician întreţinere şi reparaţii aparate din industria electrocasnică, electrician în instalaţii electrice şi energetice. În primii doi ani, aceşti elevi îşi desfăşoară practica în atelierele şi cabinetele şcoală.

În anii terminali, sub îndrumarea maiştrilor instructori, prin relaţii de parteneriat elevii fac practică în producţie într-o serie de societăţi comerciale având profilul meseriilor elevilor pregătiţi de CTE. Promovabilitatea elevilor la sfârşit de an şcolar este de 90%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cristi Nechita Rotta, director general al Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică din România, relatează cum a făcut față compania multiplelor crize din ultima perioadă și cum reușește să aibă cei mai performanți tipografi într-o piață a muncii foarte dură.

Șeful Rottaprint: “Ne-am confruntat cu cele mai mari provocări din ultimii 30 de ani"

Articolul următor
Geoffrey Rush este invitat special al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Geoffrey Rush, invitat special al TIFF

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share