Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dimex 2000 asfaltează un drum de piatră din Botoșani

Drumul Județean 294C Avrămeni – Panaitoaia – D. Cantemir – DN24C va fi modernizat printr-o finanțare obținută de către Consiliul Județean (CJ) Botoșani în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny (PNIAS). 
Șefii județului din Moldova s-au întâlnit cu constructorii viitorului drum de asfalt | Foto: CJ Botoșani

Societatea bistrițeană face parte din asocierea câștigătoare alături de două firme locale.

Drumul Județean 294C Avrămeni – Panaitoaia – D. Cantemir – DN24C va fi modernizat printr-o finanțare obținută de către Consiliul Județean (CJ) Botoșani în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny (PNIAS). Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a finalizat licitația și a desemnat o asociere din firmele Vulturi Botoșani, Try Grup Betoane Botoșani și Dimex 2000 Company Bistrița-Năsăud.

„Una dintre cele mai solicitate investiții de către locuitorii din estul județului, modernizarea drumului Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C, se materializează acum. S-a finalizat licitația privind execuția lucrărilor. Imediat ce constructorul va constitui garanția de bună execuție vom emite ordinul de începere a modernizării celor 8 km de drum de piatră.

E un proiect mult așteptat. Implementarea lui va aduce noi oportunități de dezvoltarea zonei de est a județului. Prin PNIAS se vor moderniza 40 km de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investițiilor”, a afirmat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Vor un drum rezistent în timp

Durata de execuție a DJ 294C este de 15 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea proiectului, în care este inclus și TVA și cheltuielile neeligibile este de 50 de milioane de lei, din care 41,5 reprezintă finanțarea obținută prin PNIAS. Diferența de 8,5 milioane de lei este asigurată de către Consiliul Județean Botoșani.

„La fel ca și la celelalte investiții, vom solicita constructorului să facă lucrări de calitate, pentru că ne dorim o infrastructură rutieră care să nu pună niciun fel de problemă participanților la trafic și să reziste în timp. În ultimii ani am modernizat sectoare importante de drum județean”, spune Dorin Birta, vicepreședintele CJ. În cadrul PNIAS, consiliile județene au primit câte 28 de milioane de euro.

Dimex 2000 Company s-a specializat în construcții civile și întreținere drumuri și poduri. Compania din Rebrișoara a trecut limitele județului Bistrița-Năsăud și desfășoară astfel de lucrări în mai multe județe. Dimex este controlată, în procente egale (câte 50%) de către antreprenorii Ioan şi Neluţa Scurtu,.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Holde Agri Invest, de 30,5 milioane de lei și 26,7 milioane de euro, contractat cu Banca Transilvania, în calitate de aranjor și finanțator și OTP Bank Romania, în calitate de finanțator.

BT și OTP creditează Holde Agri Invest cu 33 de milioane de euro

Articolul următor
Autonet Import Satu Mare (AISM) a marcat atât inaugurarea noului centru logistic de lângă Turda, cât și o expoziție cu un număr record de participanți.

Autonet a finalizat noul său centru logistic din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share