Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT și OTP creditează Holde Agri Invest cu 33 de milioane de euro

Holde Agri Invest, de 30,5 milioane de lei și 26,7 milioane de euro, contractat cu Banca Transilvania, în calitate de aranjor și finanțator și OTP Bank Romania, în calitate de finanțator.
Compania agricolă exploatează 13.200 ha în zona de sud a țării | Foto: Holde Agri Invest

Unul dintre cei mai importanți jucători locali în domeniul agriculturii a anunțat semnarea unui împrumut sindicalizat.

Holde Agri Invest (HAI) București a obținut un credit de 30,5 milioane de lei și 26,7 milioane de euro, contractat cu Banca Transilvania (BT) Cluj, în calitate de aranjor și finanțator, și cu OTP Bank Romania, ca finanțator.

„Obținerea acestui credit sindicalizat reprezintă un pas semnificativ în continuarea dezvoltării HAI. Prin intermediul acestui împrumut, putem accelera investițiile în operațiunile existente, precum și în extinderea acestora, pentru a ne consolida poziția la nivelul sectorului agricol din România.

Acest sprijin financiar ne va permite să creștem și să ne diversificăm portofoliul, asigurând în același timp lichiditatea necesară pentru activitatea curentă. Colaborarea cu sectorul bancar evidențiază importanța parteneriatelor solide și a încrederii reciproce în vederea susținerii agriculturii românești.

Ne bucurăm să lucrăm împreună cu BT și OTP Bank în această etapă crucială a dezvoltării noastre și suntem încrezători că, împreună, vom contribui la creșterea și inovarea sectorului agricol din România”, a spus Liviu Zăgan, CEO al HAI.

Vor face achiziții de ferme

„BT este cel mai mare finanțator al agriculturii românești şi susține în mod tradițional acest sector prin segmentul specializat de agribusiness.

Suntem încântați să consolidăm, prin departamentul nostru de sindicalizări, colaborarea cu HAI, prin acordarea unui credit sindicalizat pentru acoperirea nevoilor complexe de finanțare ale acestuia – achiziții de ferme şi creștere organică, capital de lucru și investiții – pentru a susține în mod armonios implementarea strategiei de dezvoltare pe termen mediu.

Structura de finanțare a fost atent personalizată pentru a ține cont de particularitățile sectorului şi ale HAI, BT acționând ca aranjor, agent de facilitate și de garanții”, a declarat Cosmin Călin, director executiv mari clienți corporativi al BT.

Patru linii de finanțare

Creditul sindicalizat cuprinde patru linii de finanțare. Prima are o valoare de 30,5 milioane de lei și este destinată capitalului de lucru. Celelalte trei linii, de 26,7 milioane de euro, vor sprijini achizițiile de echipamente, utilaje agricole, elemente de logistică și pentru construcție, modernizare capacități de însilozare, achiziții de ferme agricole și achiziții de terenuri agricole.

De la listarea pe Piața AeRO a Bursei de Valori București, în 2020, HAI a investit 155 milioane lei din surse proprii și capital împrumutat pentru lărgirea suprafețelor exploatate și modernizarea fermelor existente. HAI exploatează 13.200 ha la Roșiori, Frumușani, Videle și Conțești.

HAI este o companie inițiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv să devină lider în domeniul agriculturii din România. BT este cea mai mare bancă din Sud-Estul Europei. Aceasta are 20% cotă de piață în România, 4 milioane de clienți, 9.200 de angajați, 500 de sedii în 180 de localități. Valoarea brandului BT a depășit pragul de 500 de milioane de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Credem cu tărie că este important să fim pregătiți din timp pentru situațiile urgente și să dezvoltăm capacități de reacție rapidă, promptă, în cazurile care necesită intervenția imediată”, au transmis reprezentanții Rombat.

Rombat contribuie la o autospecială pentru intervenții de urgență

Articolul următor
Drumul Județean 294C Avrămeni – Panaitoaia – D. Cantemir – DN24C va fi modernizat printr-o finanțare obținută de către Consiliul Județean (CJ) Botoșani în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny (PNIAS). 

Dimex 2000 asfaltează un drum de piatră din Botoșani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share