Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nova Power and Gas anunță lansarea proiectului NuScale

Compania Nuclearelectrica și UPB au anunțat lansarea primului Centru de Explorare a Energiei NuScale (E2), care găzduiește simulatorul camerei de comandă pentru centrala cu reactoare modulare mici VOYGRTM NuScale.
Lansarea Centrului de Explorare a Energiei NuScale, de la UPB | Foto: E-Infra

Premiera în Europa a avut loc la Universitatea Politehnica din București (UPB).

Compania Nuclearelectrica și UPB au anunțat lansarea primului Centru de Explorare a Energiei NuScale (E2), care găzduiește simulatorul camerei de comandă pentru centrala cu reactoare modulare mici VOYGRTM NuScale. Centrul E2 este instalat în cadrul Facultății de Energetică, una dintre școlile de elită ale învățământului superior românesc.

E2 beneficiază de parteneriatul cu Nuclearelectrica, societate națională care operează două dintre cele mai performante reactoare clasice din lume, și RoPower, compania de proiect pentru implementarea SMR în România, înființată de Nuclearelectrica și Nova Power and Gas (NPG).

La început de an, NuScale Power și RoPower, companie românească deținută în cote egale de Nuclearelectrica și NPG, au semnat contractul pentru faza 1 a lucrărilor de inginerie și proiectare pentru prima centrală electrică SMR din țara noastră.

Astfel, au marcat un pas important spre implementarea unei centrale electrice NuScale VOYGR cu reactoare modulare mici (SMR) în România care ar putea fi dezvoltată pe amplasamentul centralei electrice Doicești.

Proiectul include subcontracte pentru realizarea evaluării impactului asupra mediului și a investigației geotehnice de subsol, evaluarea amplasamentului și cerințelor specifice ale amplasamentului pentru proiectarea standard a centralei NuScale, elaborarea unei estimări a costurilor specifice proiectului.

NPG și Electrogrup fac parte din E-Infra, grup clujean de companii în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Delegația României a oferit 220 de sticle de spumant pentru garda Sfântului Scaun, conform Antena 3. 23 de tineri din diferite cantoane elvețiene au depus jurământul solemn în fața reprezentantului Sfântului Părinte, Papa Francisc.

Podgoria Silvania a donat Vaticanului 220 de sticle de spumant

Articolul următor

Rolul fondurilor europene în achiziția de utilaje agricole

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share