Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parc fotovoltaic de 6 milioane de euro lângă Beclean

Cis gas sondaj energie regenerabilă
Foto: Deposit Photos

Proiectul energetic se află în faza de obținere a avizelor, iar punerea sa în practică va dura doi ani.

Compania OPM Group, deținută de familia Rognean, din comuna Dumitra, vrea să construiască în zona LAZ din orașul Beclean un parc cu panouri fotovoltaice, potrivit Bistrița Business. Obiectivul va avea o capacitate de 6,816 MWp și va livra energie electrică în rețeaua națională.

Costul mediu al unui MWp instalat într-un parc nou este de 0,8 – 1 milioane de euro, deci investiția anunțată de OPM Group va fi între 5,5 și 6,8 milioane de euro. Proiectul propus de investitori se află deocamdată în faza de obținere a avizelor necesare construcției, iar realizarea lui va dura 24 de luni.

Parcul fotovoltaic va fi dezvoltat pe un teren de 90.576 mp, cu drept de superficie constituită în favoarea OPM Group pe 32 ani. Acesta va conține 12.393 de panouri fotovoltaice.

Compania bistrițeană este specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică, fiind deținută de Cristian Rognean (50%), Matei Rognean (40%) și Maria Domide (10%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) a demarat lucrările de construcție a noului Centru de Relații cu Utilizatorii (CRU) din Cluj-Napoca.

Cum va arăta noul centru de relații cu utilizatorii al DEER

Articolul următor
Delegația României a oferit 220 de sticle de spumant pentru garda Sfântului Scaun, conform Antena 3. 23 de tineri din diferite cantoane elvețiene au depus jurământul solemn în fața reprezentantului Sfântului Părinte, Papa Francisc.

Podgoria Silvania a donat Vaticanului 220 de sticle de spumant

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share