Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii de la OVES își deschid birou la Washington

Compania de dezvoltare de software OVES Enterprise Cluj are un birou în Washington DC, investiția fiind de 250.000 de euro (cheltuieli cu documente și taxe locale, chiria spațiului în primul an).
Washington DC, vedere aeriană asupra Casei Albe | Foto: Deposit Photos – Rabbit75_Dep

Până la 40% din cifra de afaceri a companiei clujene va fi generată în SUA în acest an.

Compania de dezvoltare de software OVES Enterprise Cluj are un birou în Washington DC, investiția fiind de 250.000 de euro (cheltuieli cu documente și taxe locale, chiria spațiului în primul an). OVES este prezentă în SUA din 2022, când a inaugurat biroul din Silicon Valley. Compania mai are birouri în Europa (Marea Britanie, Germania) și Orientul Mijlociu (Dubai).

Biroul din Washington DC va accelera extinderea OVES în industria de apărare, care este între prioritățile din prezent. „SUA sunt cel mai atractiv punct pe harta industriei de spațiu și apărare din întreaga lume. Regiunea Washington, Virginia, este polul dezvoltării celor mai mari companii de apărare.

Este locul în care trebuie să fie orice companie de software cu capabilități în această direcție. Biroul din Washington DC este un argument în plus pentru a accelera investițiile de resurse umane și financiare în verticala de apărare, una dintre prioritățile noastre pentru următorii ani.

În SUA avem deja proiecte de amploare, cu un grad ridicat de complexitate și inovație, în apărare, alături de Healthcare, Data, Fintech, eCommerce. Suntem în măsură să fructificăm oportunități în aeronautică și energie verde, alte domenii vedetă în această regiune a globului”, spune Mihai Filip, CEO al OVES.

Până la finalul anului, 30-40% din cifra de afaceri a companiei va fi generată de business-ul din SUA. Proiectele pe segmentul de apărare vor contribui semnificativ la acest procentaj, în prezent cota fiind de 12%, în creștere.

Industria apărării cere prezență fizică

„O echipă cu prezență fizică în SUA ne va ajuta să construim infrastructura pentru a ridica finanțare pentru produsele pe care le dezvoltăm. Fiind într-o industrie foarte reglementată, în procesul de selecție al furnizorilor de dezvoltare software, prezența în regiune este un criteriu eliminatoriu pentru marii jucători, care se asigură că furnizorul se supune aceleiași legislații și acelorași reguli”, spune Filip.

Investițiile în extinderea internațională ale OVES vor ajunge la 500.000 de euro la finalul anului, compania țintind deschiderea de noi birouri în Europa sau SUA. Strategia include servicii mai complexe de software development pentru proiecte din automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale.

Compania va devenit partener tehnologic pentru proiecte complexe și sofisticate din punct de vedere tehnologic. 80% din cifra de afaceri a  OVES este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data. OVES Enterprise are 200 de angajați și colaboratori și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consiliul Județean (CJ) Sălaj a semnat cu asocierea Frasinul - Someș-Top-Grup contractul privind proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de reabilitare și consolidare a DJ 191G: Crasna (DJ 108G) - Marin - Valcău de Jos.

Frasinul va reabilita un drum din Sălaj cu 10 milioane de euro

Articolul următor

Peste 44% dintre respondenții unui sondaj își completează veniturile cu al doilea job

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share