Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wood & Company: Banca Transilvania, o acțiune de cumpărat

Specialiștii financiari de la Wood Company recomandă, în urma unei analize, cumpărarea de acțiuni la Banca Transilvania.
Banca din Cluj a raportat un profit net de 837 de milioane de lei, mai mult decât dublul celui de anul trecut.

Casa de brokeraj a calificat ultimele rezultate financiare ale băncii clujene drept neutre.

Specialiștii financiari de la Wood & Company au recomandat, în urma unei analize, cumpărarea de acțiuni la Banca Transilvania (BT) Cluj. Societatea bancară a raportat un profit net de 838 de milioane de lei în primul trimestru al anului (T1), față de o prognoză inițială de 630 de milioane a Wood & Company.

BT a realizat profituri înainte de provizioane de 917 milioane de lei, în conformitate cu așteptările Wood & Company, de 919 milioane. Creșterea împrumuturilor s-a temperat în T1 din 2023 la BT, pe fondul scăderii cererii, în special pe partea de retail, dar portofoliul a avut o creștere de 15,8% față de 2022.

Casa de brokeraj se așteaptă o creștere mai accelerată a creditării la BT în T2 și T3. “În general, considerăm aceste rezultate ca fiind neutre, în ciuda creșterii, deoarece a fost determinată în principal de inversarea provizioanelor, iar profiturile înainte de provizioane au fost în conformitate cu așteptările noastre”, conform Wood & Company.

BT Cluj a raportat un profit net de 837 de milioane de lei, mai mult decât dublul celui de anul trecut. Activele BT au ajuns la 147,9 miliarde de lei. În primul trimestru din 2023 au fost acordate 60.000 de credite, valoarea celor nou acordate fiind în creștere cu 5,3% față de perioada similară a anului trecut.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea de Investiții Financiare (SIF 5) Oltenia a anunțat inițierea demersurilor necesare pentru vânzarea participației de 8,57% din Tușnad SA. Băile Tușnad și de 23,18% deținută la Sinterom Cluj.

SIF Oltenia își vinde acțiunile la Sinterom și Tușnad SA

Articolul următor
Sărbătoarea celor 9 ani de existență a salonului clujean, din 25 mai, va fi presărată cu multe surprize, printre brandurile invitate numărându-se Concepto sau Mannen, în cadrul unui eveniment organizat de Geta Ungurean.

Aniversarea Nail Boutique adună industria frumuseții la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share