Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arhi Box a semnat contractul de proiectare pentru modernizarea Liceului Blaga

Primarul clujean Emil Boc a parafat contractul de proiectare pentru modernizarea Liceului Lucian Blaga (LLB) din Cluj-Napoca și a străzilor adiacente, în valoare de 3,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). 
Asociații biroul clujean de proiectare Arhi Box. la semnarea contractului | Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Proiectarea precedă lucrările de modernizare a unității clujene de învățământ și a străzilor adiacente, din cartierul Gheorgheni.

Primarul Emil Boc a parafat contractul de proiectare pentru modernizarea Liceului Lucian Blaga (LLB) din Cluj-Napoca și a străzilor adiacente, în valoare de 3,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

“Continuăm să investim în dezvoltarea infrastructurii școlare în toate cartierele orașului. Pentru LLB, din cartierul Gheorgheni, Primăria Cluj-Napoca (PCN) și Ordinul Arhitecților din România (OAR) au desfășurat un concurs internațional de soluții, astfel încât să avem o școală la cele mai înalte standarde de calitate pentru elevi și profesori.

Premiul I al concursului a fost câștigat de Arhi Box Cluj, constând în valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare pentru liceu și străzile adiacente, respectiv 3,56 milioane lei fără TVA. Contractul a fost semnat, proiectul urmându-și astfel etapele legale necesare pentru implementare”, a menționat edilul.

Proiectul integrează și străzile din zonă

Scopul concursului internațional de soluții – organizat de către PCN și AOR – Transilvania – a fost găsirea echilibrului optim între modernizarea funcțională a clădirilor școlii, integrarea în sit a extinderilor, aspectul arhitectural, soluțiile tehnice, economice și funcționale pentru extinderea LLB în aria de concurs, transformarea străzilor adiacente într-un spațiu urban vibrant, de bună calitate.

Obiectivele s-au referit la completarea și reorganizarea ansamblului educațional în vederea adaptării spațiilor acesteia la principiile educaționale și la exigențele de eficientizare energetică; integrarea în zonă a clădirilor existente și adecvarea noilor intervenții; amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi cât mai mari și materiale prietenoase cu mediul; amenajarea spațiului urban adiacent liceului în vederea facilitării parcurgerii cât mai plăcute și sigure a acestuia de către elevi și profesori, locuitorii zonei sau trecători.

Juriul a fost format din arhitecții Michal Cohen, Anca Mihalache (Marea Britanie), Tamas Fialovszky (Ungaria), Daniel Tellman, Vera Marin, Irina Tulbure (România), Eleonora Dulău (OAR Transilvania) și membrii supleanți – arhitecții Andreea Mureșan (PCN) și Dragoș Dascălu (România).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Spre bucuria localnicilor și a tuturor: restaurăm Castelul Banffy din Nușfalău. 

Castelul din Nușfalău, restaurat cu 1,6 milioane de euro

Articolul următor
Cea de-a patra ediție Sports Festival aduce la Cluj-Napoca, în 1-4 iunie, inițierea în 25 de sporturi,

Începe cel mai mare eveniment dedicat sportului din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share