Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castelul din Nușfalău, restaurat cu 1,6 milioane de euro

Spre bucuria localnicilor și a tuturor: restaurăm Castelul Banffy din Nușfalău. 
Domeniul Banffy este un monument emblematic al comunei sălăjene Nușfalău | Foto: Csilla Hegedus

Domeniul Banffy din comuna sălăjeană va beneficia de alocare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

“Spre bucuria localnicilor și a tuturor: restaurăm Castelul Banffy din Nușfalău. Monumentul emblematic al satului Nușfalău se înscrie pe ruta conacelor. De aceea vom finanța restaurarea acestuia cu 1,6 milioane de euro din programul ”România atractivă”.

Reabilitarea monumentului are ca rezultat un mediu mai frumos și mai solicitant, dar, în aceeași timp, înseamnă mai multe venituri și noi locuri de muncă pentru localnici”, a spus Csilla Hegedus, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

La MIPE au fost semnate 27 contracte pentru modernizarea și reabilitarea unor situri turistice din programul „România atractivă”. Obiectivele cuprinse în 12 rute turistice și culturale din PNRR presupun investiția de 137 milioane euro pentru restaurarea a 256 obiective de patrimoniu și de 9,6 milioane pentru promovarea unor rute turistice unice în Europa.

Castelul Huniade, Cetatea Medievală Bistrița și mai multe biserici de lemn se numără printre obiectivele restaurate. Castelul Banffy din județul Sălaj (Parohia Reformată Nușfalău) a fost cuprins inițial între obiectivele finanțate cu 3,8 milioane de euro în ruta curiilor, alături de Conacul Gyarfas, din orașul Cristuru Secuiesc.

Obiectivul este de a crește atractivitatea destinațiilor turistice selectate în urma dezvoltării a 12 rute tematice în zonele rurale defavorizate și crearea de noi locuri de muncă în industria turistică. Acesta urmează să fie atins prin restaurarea obiectivelor incluse în cele 12 rute; promovarea prin intermediul digitalizării rutelor, marcare, semnalistică, management, marketing, aplicații pentru telefon.

Platforma digitală de promovare “România atractivă”, finanțată prin PNRR, va include 750 de astfel de obiective turistice și culturale din țară. Pentru promovarea celor 12 rute vor fi acțiuni întreprinse în cadrul contractului de servicii de promovare de 9,6 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!

Articolul următor
Primarul clujean Emil Boc a parafat contractul de proiectare pentru modernizarea Liceului Lucian Blaga (LLB) din Cluj-Napoca și a străzilor adiacente, în valoare de 3,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). 

Arhi Box a semnat contractul de proiectare pentru modernizarea Liceului Blaga

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share