Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul se vrea cea mai atractivă destinație pentru talente din Europa de Est

Consiliul Județean (CJ) Cluj a inițiat procedura de consultare publică în vederea aprobării viitoarei strategii de dezvoltare teritorială pentru perioada 2023-2030, parte integrantă a Planului de Amenajare a Teritoriului Județului (PATJ).
Strategia prevede atingerea țintei de zero depășiri ale pragurilor maxime de poluare | Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Județul Cluj va beneficia de o nouă strategie de dezvoltare teritorială pentru următorii șapte ani.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a inițiat procedura de consultare publică în vederea aprobării viitoarei strategii de dezvoltare teritorială pentru perioada 2023-2030, parte integrantă a Planului de Amenajare a Teritoriului Județului (PATJ).

Aceasta a fost concepută prin intermediul mai multor activități, în contextul acordului de asistență tehnică încheiat între județ şi Banca Mondială în vederea elaborării PATJ. „Acest document programatic își propune să identifice direcțiile de dezvoltare a județului Cluj în următorii șapte ani, dar și corelarea acestora cu proiectele de infrastructură inițiate la nivel regional sau național”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Conform propunerii de strategie, aceasta trebuie să se alinieze cu obiectivele agendei teritoriale 2030, un program de acțiune care indică faptul că ,,județul Cluj va fi, în 2050, regiunea din România cu cel mai ridicat nivel al calității vieții, precum și cea mai atractivă destinație pentru talente, antreprenori și investitori din teritoriul delimitat de principalele capitale central și sud-est-europene: Budapesta, Belgrad, Sofia, București și Kiev.”

Acest document conține obiective intermediare pe care județul Cluj trebuie să le atingă pentru 2030: produs intern brut pe locuitor egal cu media UE, zero depășiri ale pragurilor maxime de poluare, acces în maximum trei ore la toate statele membre ale UE, sub 1% din populație rezidentă în comunități urbane și rurale marginalizate, 80% grad de urbanizare, 3 miliarde de euro absorbție de fonduri UE.

Proiectul are ca obiect aprobarea strategiei de dezvoltare teritorială a județului pentru perioada 2023-2030.

Acesta își propune stabilirea direcțiilor și priorităților de investiții în domeniul dezvoltării teritoriului, ca măsură responsabilă și obligatorie pentru amenajarea spațială echilibrată la nivelul județului. În acest fel se urmărește o protecție sporită a patrimoniului natural şi construit, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor județului.

Județul Cluj este primul din țară care beneficiază de sprijinul acordat de Banca Mondială, în cadrul unui proiect de asistență tehnică, pentru elaborarea PATJ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

easybox - prima opțiune pentru livrare și retur

Articolul următor

Maersk și IB Cargo ajung la 100.000 mp de depozitare în CTPark Bucharest West

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share