Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DEER va face investiții de 100 de milioane de euro pe an

Unul dintre obiectivele strategice asumate de DEER pentru următoarea perioadă este acela de a crește substanțial nivelul de accesare a fondurilor nerambursabile pentru lucrările de investiții.
Obiectivul asumat este de a crește nivelul de accesare a fondurilor UE pentru lucrările de investiții | Foto: DEER

Societatea clujeană Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) își propune un program de investiții ambițios, de 100 de milioane de euro anual.

Unul dintre obiectivele strategice asumate de DEER pentru următoarea perioadă este acela de a crește substanțial nivelul de accesare a fondurilor nerambursabile pentru lucrările de investiții.

“Digitalizarea este indispensabilă pentru tranziția la smart grid, pentru managementul avansat al rețelei, pentru gestionarea surselor de energie regenerabilă, pentru e-mobility, pentru creșterea eficienței investițiilor și îmbunătățirea transparenței procesului investițional în sine.

Investițiile realizate de DEER în 2022, din surse proprii, au fost de 500 milioane lei. Acestea au vizat îmbunătățirea calității serviciului de distribuție și creșterea eficienței operaționale, prin modernizarea și automatizarea instalațiilor, pentru optimizarea calității serviciilor oferite utilizatorilor”, susține conducerea DEER.

Parte a grupului Electrica, DEER este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice din țară (40,7% din teritoriul României). Filialele de distribuție de energie Nord și Sud ale Electrica din zona Transilvaniei s-au contopit într-o nouă entitate, alături de Muntenia Sud.

Activele şi pasivele deţinute de acestea au fost transferate către DEER, ca societate absorbantă, în schimbul emiterii în favoarea Electrica SA (acţionarul societăţilor absorbite) de titluri noi în capitalul societăţii absorbante.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Articolul următor

„Biruința Crucii asupra Semilunei – cucerirea Cetății Oradea de către habsburgi”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share