Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nou parc de joacă, amenajat lângă Centrul Legacy

În ziua inaugurării a cântat, pe scena amenajată în fața Primăriei Beclean, pe malul Someșului Mare, Gașca Zurli, iar apoi sute de copii au luat cu asalt noul parc de joacă amenajat aproape de Centrul Recreativ Legacy (CRL) și de viitorul Centrul Social de Zi (CSZ).

Obiectivul din stațiunea balneară Băile Figa a fost inaugurat în cadrul manifestărilor destinate copiilor.

În ziua inaugurării a cântat, pe scena amenajată în fața Primăriei Beclean, pe malul Someșului Mare, Gașca Zurli, iar apoi sute de copii au luat cu asalt noul parc de joacă amenajat aproape de Centrul Recreativ Legacy și de viitorul Centrul Social de Zi (CSZ), conform Info Bistrița.

“Acest centru înseamnă câteva hectare de amenajare în exterior și o clădire cu facilități de ultimă generație, de recuperare a unor boli punctuale, se merge mai mult pe fizioterapie, kinetoterapie, îndrumări psihologice. Va fi ceva similar unui spital de recuperare”, a spus primarul Nicolae Moldovan.

La eveniment au mai participat primarul comunei Căianu Mic – Paul Știr, inspectorul școlar general Cristian Nicula. “Începând de azi toți copiii au acces în cel mai mare spațiu de joacă din Transilvania, creat cu gândul la viitor”, a spus edilul Becleanului.

Ulterior, copiii au fost invitați să vină cu părinții la noul loc de joacă amenajat la în zona Legacy – CSZ. la Băile Figa a fost amenajat cel mai întins loc de joacă din Transilvania, dotat cu internet și mobilier de joacă.

Centrul Legacy de la Băile Figa, inaugurat în urma implementării unui proiect cu fonduri europene de către Primăria Beclean, a fost selectat ca finalist în competiţia New European Bauhaus (NEB), derulată de Comisia Europeană. Legacy se numără printre cele 61 de proiecte selectate în finala acestei competiţii, din 1.450 de aplicaţii depuse.

Proiectul derulat la Băile Figa a beneficiat de o finanţare UE de 5 milioane de euro. Câştigătorii Premiilor NEB vor fi anunţaţi în cadrul ceremoniei ce va avea loc în perioada 21-22 iunie, la Bruxelles.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sports Festival, cel mai mare eveniment multisport din România, a încheiat a patra ediție cu un număr record de participanți.

Record la Sports Festival: 150.000 de participanți

Articolul următor

SINTEZĂ: Investiții private în sănătate în Banat și Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share