Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 500 de locuri de muncă la Bursa de la Marghita în cadrul proiectului SICONET

Persoanele fără loc de muncă din zona Marghitei au avut șanse de angajare, miercuri, 7 iunie 2023, în cadrul Bursei locurilor de muncă pentru persoane NEETS. Bursa a fost organizată de AJOFM Bihor în cadrul proiectului „SICONET- Servicii Integrate Calificare si Ocupare pentru Tinerii NEETs”, co finanțat din FSE prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

În cadrul aceluiași proiect mai urmează să fie organizată o Bursă a locurilor de muncă vineri, 9 iunie 2023, de la ora 9:00, la Casa de Cultură din Salonta.

„Organizăm Burse ale locurilor de muncă pentru acești tineri. Aducem angajatori și din localitățile respective, dar și din alte localități. Bursele sunt, în principiu, dedicate acestor tineri, dar sunt deschise tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă”, a explicat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 luni în intervalul 22 septembrie 2021-21 septembrie 2023 și este implementat în Regiunea de Vest și Regiunea Nord-Vest. Valoarea totală a proiectului este de 19.497.597,75 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 17.315.235,21 lei, din care co finanțare UE este  de 16.366.229,19 lei.

Peste 500 joburi la Marghita

La Bursa de la Marghita au participat 15 angajatori, care au oferit 533 de locuri de muncă. Este vorba de: Plexus – 195 locuri de muncă, TRW Automotive – 20 de locuri de muncă, Bellotto – 25, Leoni Wiring Systems – 26, Dual Borgstena – 60, Induconf – 16, Restaurant Park – 3, Roxaret – 7, Restaurant Sofia – 5, Martingius – 5, Alsoh – 1, Szili Conf Sport – 7, SMA Metal Technic – 15, Marconf – 10, Prohuman – 140.

„La Bursă au fost prezente 250 de personae. Au fost selectate pentru interviu în vederea angajării, 45 de persoane”, ne-a informat Békési Csaba.

În cadrul aceluiași proiect, anul trecut au fost organizate două burse: una la Aleșd și una la Beiuș, în urma cărora au fost angajate între 60 și 100 de persoane. În paralel, reprezentanții AJOFM Bihor țin legătura cu acești tineri, îi consiliază și le găsesc locuri de muncă în funcție de calificările obținute, în funcție de competențele pe care le au, dar și în funcție de competențele dobândite în urma cursurilor de formare profesională pe care le-au făcut în cadrul proiectului SICONET.

Vineri la Salonta

În cadrul Bursei de vineri, 9 iunie 2023, de la Salonta, vor fi oferite peste 650 de locuri de muncă de către 24 de angajatori.

Informare și consiliere despre măsurile active

Are o foarte mare importanță informarea și consilierea acestor tineri NEETs despre măsurile active de care pot beneficia.

„O serie de măsuri active stau la dispoziția persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în cazul nostru tinerii NEETs, dar nu numai, care-i ajută să-și găsească un loc de muncă și să-i mențină la un loc de muncă. Avem stimulente de mobilitate. Adică, putem plăti chiria persoanelor care se angajează la o distanță mai mare de 50 km de domiciliul lor pentru o perioadă  de maxim 36 de luni. Plătim 75% din cheltuielile de chirie, dar nu mai mult de 900 de lei pe lună. Șomerii neindemnizați beneficiază de prime de activare, dacă se angajează pe cel puțin 3 luni. De asemenea, firmele care angajează anumite categorii de persoane beneficiază de subvenții de 2.250 de lei/lună timp de 12 luni”, a explicat directorul executiv al AJOFM Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sigma CVM România sărbătorește prima livrare SILOKING în țară

Articolul următor

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost certificat ca aeroport internațional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share