Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania plusează vânzarea de obligațiuni cu 100 de milioane de euro

Ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor instituționali față de emisiunea de obligațiuni din aprilie, Banca Transilvania (BT) Cluj a suplimentat-o, crescând astfel vizibilitatea grupului pe plan internațional.

Succesul emisiunii din primăvară a stimulat conducerea societății bancare clujene să se adreseze din nou investitorilor.

Ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor instituționali față de emisiunea de obligațiuni din aprilie, Banca Transilvania (BT) Cluj a suplimentat-o, crescând astfel vizibilitatea grupului pe plan internațional. Emisiunea este suplimentată cu 100 de milioane de euro.

“Obligațiunile sunt eligibile pentru cerinţa minimă de fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL), contribuind – conform standardelor europene privind băncile – la asigurarea permanentă a unui nivel optim de fonduri, distincte de depozitele clienților garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FDGB)”, a precizat conducerea BT.

În cadrul unei emisiuni suprasubscrise în doar câteva ore, investitorii au plasat, în aprilie, ordine de 850 de milioane de euro. 80% din totalul emisiunii inițiate de BT a fost subscrisă de investitori internaționali din 20 de țări. Au subscris oferta 80 de investitori: fonduri de investiții, instituții financiare, fonduri de pensii, bănci comerciale și centrale, companii de asigurare.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost investitorul ancoră, cu 90 de milioane de euro. Emisiunea de obligațiuni marchează debutul BT pe piața internațională, fiind prima ca anvergură din Europa, după turbulențele care au marcat domeniul bancar internațional în martie.

Emisiunea a constat în obligațiuni senior nonpreferențiale cu maturitate de patru ani, la un randament de 9%/an, fiind listată la Euronext Dublin. Coordonator al emisiunii a fost Morgan Stanley, iar dealerii, BT Capital Partners și ING Bank. Standardele europene minime MREL prevăd că băncile să asigure permanent un nivel optim al acestora, distincte de depozitele clienților – garantate de FGDB.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eleganță clasică: Cum să te îmbraci la modă, rămânând elegant?

Articolul următor
Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii Premiului European pentru Patrimoniu 2023.

Via Transilvanica a câștigat premiul Europa Nostra

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Citeste mai mult

Aradul mizează pe „Turismul de o zi”

Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share