Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Via Transilvanica a câștigat premiul Europa Nostra

Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii Premiului European pentru Patrimoniu 2023.
Noul traseu turistic european prezintă 12 situri din patrimoniul mondial UNESCO | Foto: Via Transilvanica

30 de realizări remarcabile în materie de patrimoniu din 21 de țări au primit cea mai înaltă distincție europeană în domeniu.

Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii Premiului European pentru Patrimoniu 2023. Printre câștigători se numără Via Transilvanica. Primul traseu de drumeție de lungă distanță din România, care se întinde pe 1.400 km, în 20 de regiuni etnice și culturale diferite din țară și 400 de comunități, prezentând 12 situri din patrimoniul mondial UNESCO.

“Punând accentul pe valorile de mediu, sociale și de patrimoniu ale traseului, acesta contribuie la dezvoltarea locală durabilă, conservând și cultivând patrimoniul de-a lungul traseului său, și creează o sursă de mândrie locală și internațională durabilă”, se specifică în decizie.

Cei 30 de câștigători au fost selectați de juriul format din experți în domeniul patrimoniului din întreaga Europă în urma evaluării de către comitetele de selecție responsabile de examinarea cererilor de premiere, care anul acesta au fost depuse de organizații și persoane fizice din 35 de țări europene.

Câștigătorii vor fi sărbătoriți la ceremonia de decernare a premiilor europene pentru patrimoniu, care va avea loc, în 28 septembrie, la Palazzo del Cinema, din Veneția. Acest eveniment prestigios va fi onorat cu participarea Ceciliei Bartoli, președintele Europa Nostra.

Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene, este așteptată să participe. În cadrul ceremoniei, vor fi anunțați laureații Grand Prix și câștigătorul Premiului Public Choice Award, aleși dintre câștigătorii din acest an.

Via Transilvanica, o inițiativă a lui Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social, reprezintă un traseu de 1.400 km prin 400 de localități și 10 județe (Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți), împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice. Amenajarea sa a durat patru ani și jumătate, cu o investiție de 1,6 milioane de euro și sprijinul a 8.000 de voluntari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor instituționali față de emisiunea de obligațiuni din aprilie, Banca Transilvania (BT) Cluj a suplimentat-o, crescând astfel vizibilitatea grupului pe plan internațional.

Banca Transilvania plusează vânzarea de obligațiuni cu 100 de milioane de euro

Articolul următor

Se scumpesc apa și canalizarea în trei județe: Cluj, Sălaj, Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share